Sfaturi pentru reţete carne de vită

Astazi Aniela voastra se va intoarce in bucatarie si va relua sfaturile culinare. De data aceasta cu niste carne de vita.

ATENTIE: in cele ce urmeaza NU va voi oferi niste retete carne de vita in adevaratul sens al cuvantului, ci doar cateva sfaturi privind alegerea carnii de vita pentru a va putea prepara reteta dorita.

Ei da, carnea de vita, cui nu ii place acest aliment? Insa, dincolo de preferintele in materie de mancare ale fiecaruia dintre cei care imi citesc si aceasta noua postare de pe blogul lor preferat, preferinte care nu pot fi altfel decat subiective prin excelenta, trebuie – sau cel putin ar trebui 🙂 – sa recunoastem fiecare dintre noi ca acest tip de carne are cateva calitati incontestabile.

Si care ar fi acestea astea?

Pai, mai intai de toate, grasimea. In cazul in care inca nu stiati – desi ma indoiesc de lucrul acesta – grasimea de vita face parte din categoria celor sanatoase. In anumite cazuri, este chiar recomandat pentru oameni consumul de astfel de grasime.

De aceea, este bine sa nu indepartam grasimea din farfurie atunci cand o intalnim in menu. Mai bine ar fi insa ca atunci cand ne aflam in etapa de preparare a unei mancari care include si vita, sa nu taiem grasimea extramusculara, deoarece aceasta va aduce multe plusuri in ceea ce priveste produsul final.

in primul rand, e bine de stiut ca grasimea de vita se topeste destul repede, ajutand astfel la retinerea in friptura de carne de vita a tuturor ingredientelor care dau savoarea acesteia. In al doilea rand, crusta exterioara astfel creata ajuta la rumenirea uniforma a carnii.

Grasimea intramusculara, de exemplu, este indicata in cazul celor care duc o viata activa, bazata pe un efort fizic constant, fara a fi neaparat sportivi de performanta.

Pentru acestia exista pachetul Sport Pack, comercializat si pe net de catre magazinul online Premium Angus si care cuprinde vrabioara, carne de vita tocata, pulpa si muschi file. Dintre acestea, grasimea se gaseste nu numai in vrabioara, ci si in carnea tocata, care cuprinde canea si grasimea intr-un raport bine stabilit de 80 / 20 la suta sau de 90 / 10 la suta, in functie de destinatia acesteia.

Pachetul Sport Pack este cel pe care il vedeti in imaginea de mai sus si este alcatuit din: vrabioara – 1 kg, carne tocata – 2 kg, pulpa – 1 kg si muschi file – 0,6 kg (cantitatile pot varia cu + / – 5 %). Dintre acestea, vrabioara si carnea tocata vin congelate si au o valabilitate de 1 an de la data productiei. Muschiul file si pulpa sunt refrigerate si au un termen de valabilitate de 12 zile de la ambalare.

Si, pentru ca este vara, iar gratarele sfaraie aproape non stop, magazinul online Premium Angus nu putea sa ramana indiferent la nevoile clientilor lui. Asa ca acum va ofera pachetul Summer Pack, care va poate deja bucura ochiul in fotografia de mai jos.

Acest pachet ar putea insa la fel de bine sa va bucure si papilele gustative, ajungand sa plasati o comanda pe site-ul magazinului, printr-un simplu click pe fotografia de mai sus.

Inainte de a face acest lucru, este bine sa aflati ce cuprinde acet pachet special creat pentru amatorii de gratare in aer liber. Adica pentru fiecare fintre noi, nu-i asa? 🙂

Evident ca lucrurile stau exact in acest fel, de aceea va spun ca in acest Summer Pack veti gasi: inima de chiulota – 1,5 kg, cowboy steak – 0,7 kg si ceafa felii – 1 kg.

Iar acum, ca sa va raspund la intrebare, aflati ca prin „cowboy steak” producatorul intelege un antricot cu un os curatat de pulpa.

Dintre acestea, ceafa si cowboy steak-ul sunt refrigerate, iar inima de chiulota este congelata. Perioada de valabilitate pntru intregul pachet este de 12 zile de la ambalare.

Pentru toate produsele sale, magazinul Premium Angus asigura livrarea in cutii de carton la o temperatura mentinuta constanta in cutii frigorifice returnabile. Asadar, prospetimea si fragezimea carnii de vita se mentin intacte pana cand aceasta ajunge in frigiderul sau congelatorul dumneavoastra.

Ei, dar destul cu sfaturile virtuale. Hai sa ne ocupam si de niste sfaturi concrete, cum ar fi aceste date de contact. Pe care nu ar fi rau deloc daca vi le-ati nota, pentru ca mare nevoie de ele presimt eu ca veti avea, daca sunteti amatori de retete carne de vita:

Premium Angus, un brand al fermei Karpaten Meat Group

adresa: Sibiu, str. Octavian Goga nr. 1 c. p. 550370
nr. de tel. : +40 374 941 646
adresa de email: info@premiumangus.ro

Zi si tu ceva