Un pastel de gusturi la un restaurant din Cluj

Bun gasit din nou, dragii mei cititori gurmanzi. 🙂

Ei da, asa cum vedeti, astazi m-am gandit ca sa compun o postare numai pentru aceia dintre cititorii mei fideli – si evident si pentru acelea dintre cititoarele mele fidele, ca doar nu credeati ca as putea ca sa uit vreodata de ele 🙂 – care stiu ca sa aprecieze o masa copioasa, pregatita de un bucatar profesionist, cu o experienta pe masura numelui si renumelui sau.

Si care dintre cititorii si cititoarele mele nu se incadreaza in aceasta categorie a celor care vor o mancare facuta in aceeasi masura pentru bucuria stomacului si a papilelor lor gustative?

Ei bine, daca ne-am lamurit acum ca ne adresam absolut tuturor celor care imi citesc blogul – asa cum se intampla de obicei pe aici – , haideti ca sa pornim la un nou drum, de data acesta cu o lectura care ne va lasa gura apa si nu ne va lasa matele sa ne ghioraie. 😛

Am zis ceva de un drum?

Se pare ca da. Numai de aceasta data drumul nu va fi doar la figurat ci si – mai ales – la propriu. Si asta din simplul motiv ca va trebui sa facem un popas culinar tocmai in Cluj Napoca.

De ce tocmai acolo? – ma veti intreba, nu fara dreptate. Iar raspunsul e ca in orasul de la poalele Feleacului se afla un resaturant mai deosebit, pe numele sau Pastel.

De ce este deosebit acest restaurant fata de altele din Cluj sau de aiurea? Pai din mai multe motive.

In primul rand prin sloganul sau. In restaurantul Pastel se vrea a se gasi nici mai mult nici mai putin decat adevaratul gust al Clujului.

Doar ca asta nu e tot.

Restaurantul Pastel se promoveaza in continuare cu faptul ca ar reusi ca sa le ofere clientilor care ii trec pragul o experienta care trezeste simturile. O experienta unica in felul ei, care nu poate fi pusa in practica decat de un bucatar cu renume si cu experienta. Sau chef, cum i se mai spune de ceva timp incoace si pe meleagurile noastre cele mioritice.

Ei bine, in acest caz numele chef-ului este Bogdan Danila.

Probabil ca multora dintre voi acest nume nu va spune nimic. Iar asta doar deocamdata. Pentru ca acesta este un motiv in plus ca sa ajungem cu totii la acest restaurant din Cluj si sa facem cunostinta cu chef Bogdan si cu delicatesele minunate care se pare ca pot iesi din mainile lui si ale echipei sale de profesionisti.

Tot de pe site-ul oficial al restaurantului Pastel din Cluj, al carui link vi l-am oferit in cele de mai sus, am aflat ca chef-ul Bogdan Danila si-a desavarsit experienta in prepararea unor meniuri sofisticate prin desele sale calatorii de-a lungul si de-a latul continentului european si nu numai.

In aceste conditii, nu ar trebui ca sa fim deloc mirati de faptul ca, o data ajunsi in acest local, ne vom aseza pe scaun, iar pe masa din fata nostra am putea sa dam ochii cu o farfurie plina de bunatati ca cele din fotografia de mai sus.

Dar sa nu anticipam.

Sa o luam tacticos, asa cum ii sade bine oricarui gurmand declarat sau ne- si sa ne uitam cu atentie prin meniul pe care ni-l va pune la dispozitie chelnerul.

Si sa citam cate ceva din ceea ce vom gasi pe acolo.

Asadar deschidem copertile si gasim bunatati de genul:

  • Sparanghel Alb și Scoici Servit cu Cappuccino de Leurdă
  • Caracatiță Înăbușită Ragu de Porc și Vită cu Salată de Țelină, Fenicul și Măsline Verzi
  • Parfait de Foie Gras Cireșe Proaspete, Legume, Vafe cu Fistic și Sirop de Cireșe

Ei, ia spuneti, nu-i asa ca suna bine? Probabil insa ca la capitoul gust e si mai bine, nu credeti?

Dar asta nu e tot. Haideti sa ne ocupam putin si de partea cu bauturile. Rasfoind acelasi meniu, gasim niste vinuri de genul Paolo Mennini – Negru de Drăgășani de Dealu Mare sau Corcova – Cuvee Magna Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah de Mehedinți.

Si cum altfel se poate incheia o masa copiioasa decat cu niste deserturi pe masura?

Avem de ales deci intre ceva de genul:

  • Soufflé de Zmeură Înghețată de Vanilie și Biscuiți Amaretti
  • Tartă de Mere Pink Lady Tartă de Mere Pink Lady, Înghețată de Vanilie de Madagascar
  • Pamplemousse Parfait de Ciocolată Albă și Grapefruit, Marmeladă de Fenicul și Chips din Lapte de Ovăz

Iar daca totul sau macar ceva din tot ceea ce v-am scris in cele de mai sus v-a lasat gura apa, atunci cu siguranta v-am convins ca aveti nevoie sa va faceti o rezervare cu prima ocazie cand veti avea un drum pe la Cluj Napoca.

Iata deci cateva date de contact pe care ar fi bine ca sa vi le notati si sa le retineti:

Restaurant Pastel

adresa: Calea Turzii nr. 62, municipiul Cluj-Napoca, jud Cluj, cod postal 400193

numar de telefon: +40 730 100 027

adresa de mail: rezervari@restaurantpastel.ro

Program : marti – duminica 1.00 PM – 3.00 PM / 5.30 PM – 10 PM
Luni e închis.

pagina de Facebook : https://www.facebook.com/restaurantpastelcluj

Zi si tu ceva