Cât costă să folosești un purificator de aer

Astazi Aniela continua seria sfaturilor pentru cititorii sai, pasind intr-un nou domeniu. Este vorba despre un purificator de aer, de a carui utilitate nu cred ca se mai indoieste nimeni dintre cei care acceseaza constant acest blog.

Atunci cand discutam despre sanatate si pastrarea ei, sfatul oricarui medic se axeaza pe 3 lucruri principale: aerul pe care il respiram, apa pe care o bem si alimentele pe care le mancam.

Si, nu intamplator, ordinea lor din punctul de vedere al importantei pentru a avea mereu un organism sanatos este chiar cea de mai sus: aerul, apa si alimentele.

Din pacate insa, felul in care le trateaza fiecare dintre noi este exact invers din acest punct de vedere. Adica punem un accent deosebit pe o mancare naturala, cu cat mai putine E-uri si pe lichide care ne hidrateaza fara adaosuri de zahar sau bioxid de carbon.

Cand vine vorba insa despre aerul pe care il respiram, lucrurile nu mai stau la fel. Si este intrucatva explicabil.

Alimentele si bauturile au gust, culoare si miros si de aceea ne este extrem de usor sa detectam multe dintre lucrurile care ar putea fi in neregula cu ele inainte de a le consuma.

Aerul insa este incolor, inodor si insipid, asa ca de multe ori nici macar nu suntem constienti de faptul ca ceea ce intra in plamanii nostri ne poate imbolnavi uneori chiar mai grav decat ceea ce mancam si ceea ce bem.

Vestea buna este ca civilizatia face pasi repezi pentru a solutiona aceasta problema. Societatea de consum in care traim azi s-a adaptat rapid la toate nevoile noastre, astfel incat acum pe piata se gasesc o multime de purificatoare de aer.

Dar cât costă să folosești un purificator de aer?

Oferta extrem de bogata in ceea ce priveste aceste produse a condus la o alta dilema pentru consumatorul de rand.

Adica majoritatea purificatoarelor au la baza aceleasi tehnologii si ofera aceleasi rezultate, insa costurile difera, in unele cazuri chiar destul de mult.

De aceea, atunci cand ne gandim sa ne achizitionam un purificator de aer, trebuie sa luam in calcul mai multe elemente, nu doar pretul de achizitie.

Pentru a veni in ajutorul vostru, am cautat pe internet cateva informatii pertinente in acest sens. Si le-am gasit pe site-ul toppurificatoare.ro .

De aici am aflat ca purificatoarele de aer se impart in doua mari categorii: cu filtre si fara filtre. Evident, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Discutand insa strict din punctul de vedere al costurilor de folosinta pentru un purificator de aer, balanta pare sa se incline catre cele fara filtre.

Motivele sunt lesne de banuit: neavand consumabile care trebuie sa fie schimbate o data sau de doua ori pe an, purificatoarele fara filtre nu „atenteaza” periodic la bugetul familiei.

Pe de alta parte insa, randamentul de filtrare a aerului pentru un asemenea produs este ceva mai scazut. De aceea, el va trebui sa ramana in stare de functionare pentru o perioada mai lunga de timp si in mai multe zone ale casei, astfel ca va consuma mai multa energie.

In concluzie, pentru a minimiza costurile de exploatare la un purificator de aer, trebuie sa iei in considerare mai multi factori precum suprafata locuintei sau electricitatea consumata.

Va urez sa faceti alegerea corecta.

Zi si tu ceva