Tu cum te răcorești în această vară? Ce sistem de climatizare preferi?

Nu știți cum să faceți față căldurii în mai multe camere? Textilele răcoroase, ventilatoarele prietenoase și aerul condiționat sunt toate opțiuni care vă pot ajuta să învingeți căldura.

Sunteți pregătiți pentru zilele fierbinți de vară?

Pe măsură ce se apropie căldura verii, cu toții trebuie să ne luăm măsuri de precauție pentru a ne menține răcoroși și în siguranță.

Textile răcoroase: Dacă doriți să rămâneți răcoroși în căldura verii, atunci un textil răcoros este cel mai bun prieten al dumneavoastră. Este ușor să purtați unul dintre aceste textile pe deasupra hainelor și vă va menține răcoarea pe tot parcursul zilei. Ai putea chiar să-ți confecționezi propria vestă răcoritoare folosind țesături colorate sau modele de tricotat!

Ventilatoare prietenoase: Poate că te întrebi de ce folosesc oamenii ventilatoare atunci când există aer condiționat în jur. Ei bine, ventilatoarele sunt grozave pentru că sunt portabile și ieftine – și nu au nevoie de electricitate! De asemenea, ele pot fi folosite ca piese decorative atunci când nu sunt folosite în scopuri de răcire.

Aer condiționat: Dacă sunteți în căutarea a ceva mai permanent, atunci aerul condiționat ar putea fi chiar pe gustul dumneavoastră. Această opțiune este grozavă dacă locuiți undeva unde se face foarte cald în timpul lunilor de vară, dar poate fi, de asemenea, costisitor de instalat – veți avea nevoie de un tehnician cu experiență pentru această treabă!

În cazul în care aveți mai multe camere de răcit, poate n-ar strica să vă orientați către un aparat de aer conditionat multisplit.

Sistemele de aer condiționat sunt de obicei clasificate în funcție de capacitatea lor de răcire, care se măsoară în unități termice britanice pe oră (BTU/oră). Cu cât este mai mare clasificarea BTUs/hr, cu atât mai puternic este sistemul pentru a vă răci casa sau biroul.

Iată câteva tipuri comune de sisteme de aer condiționat:

AC clasic: Acest tip de AC are o unitate de condensare exterioară și o serpentină de evaporare interioară – astfel încât poate fi instalat într-o fereastră sau într-un perete. Este popular pentru că este relativ ieftin în comparație cu alte tipuri de AC și necesită puțină întreținere. Cu toate acestea, consumă, de asemenea, mai multă energie electrică decât sistemele mini-split fără conducte, deoarece are nevoie de o unitate condensatoare externă (partea de afară).

AC multisplit: Acest tip de aparate de aer condiționat se pretează la locuințe cu încăperi numeroase ori clădiri de birouri. Există sisteme multisplit cu 2, 3, ori chiar mai multe unități interioare și o singură unitate exterioare. În acest fel nu încărcăm fațada clădirii cu numeroase unități. În unele cazuri e chiar imposibil să instalezi foarte multe unități exterioare.

Minisplit fără conducte: Acest tip de AC nu necesită conducte pentru instalare, așa cum o face aerul centralizat tradițional; în schimb, fiecare cameră primește propria unitate independentă, cu propriul panou de control al termostatului. Unele modele vin chiar și cu telecomenzi wireless, astfel încât nici măcar nu trebuie să vă ridicați din pat dacă trebuie să reglați temperatura!

AC portabil: Acest tip de aparat de aer condiționat este perfect pentru locuințe cu dimensiuni mici. Dar, de asemenea, se pretează si acolo unde nu este posibilă instalarea unei unități exterioare în perete. Din fericire, astfel de produse au început să evolueze destul de bine în piață, așa că aveți de unde alege.

Știm cu toții că vara este o perioadă de căldură și umiditate. Nu este întotdeauna ușor să stai la răcoare, dar noi suntem aici pentru a te ajuta!

Aceste sfaturi vă vor ajuta să mențineți o temperatură potrivită în timpul lunilor fierbinți de vară, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji cu privire la plata unor costuri suplimentare sau la temperaturi inconfortabile în timp ce încercați să vă bucurați de camere răcoroase cu familia și prietenii!

Climatizare pe timp de caniculă

Vara este aici și suntem pregătiți să învingem căldura.

Cu atât de multe opțiuni pentru a vă răcori, vrem să știm: cum învingeți căldura în această vară? Ce sistem de aer condiționat preferați?

Nu este un secret că vremea caldă poate fi o provocare. De aceea, va oferim o serie de recomandări care să vă mențineți răcoarea – indiferent de câte încăperi aveți în casa dvs. care să aibă nevoie de răcire!

Soluțiile noastre de control al climei va pot asigura niveluri constante de temperatură și umiditate în toată casa dvs., indiferent de vremea de afară. Că vorbim de ventilatoare care pot ajuta la circulația aerului, de răcitoare de aer, ori de aparate sofisticate de aer condiționat, până la urmă scopul este să obțineți o temperatură potrivită, asigurându-vă astfel confortul dorit.

V-ați săturat să transpirați prin haine? Simți că părul tău nu va mai fi niciodată la fel? Ești pregătită ca temperatura din casă să fie potrivită, în loc să fie caniculară?

Avem vești bune: există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil în această vară. Consultați aceste sfaturi pentru a vă răcori pe timp de caniculă:

1) Aerul condiționat: Dacă sunteți suficient de norocos să aveți aer condiționat, folosiți-l! Aerul condiționat poate face o diferență uriașă în ceea ce privește confortul pe care îl simțiți în casa dvs. într-o zi călduroasă. Dacă nu aveți aer condiționat central, luați în considerare investiția în unități de fereastră sau ventilatoare portabile. S-ar putea să nu răcească o cameră întreagă, dar vor ajuta la menținerea unei temperaturi suportabile în timp ce vă petreceți timpul în acea cameră.

2) Beți multă apă: Când ne este cald și sete, avem tendința de a dori ceva rece – și repede! Dar atunci când apa nu este ușor de găsit (sau când nu vrem să așteptăm după ea), avem tendința de a ne îndrepta spre băuturi zaharoase precum sucuri sau băuturi carbogazoase. Aceste băuturi nu fac decât să ne facă să ne fie și mai sete! Așa că, dacă aveți nevoie de ceva rece – și rapid – încercați să optați pentru apă simplă

Zi si tu ceva