Cum alegi pantofii pentru condus

Dacă tocmai descoperi arta șofatului, cel mai probabil ai sesizat deja că nu poți purta chiar orice pereche de încălțăminte. Asta deoarece nu fiecare tip de încălțăminte în parte îți oferă confortul necesar, dar și abilitatea de a acționa rapid pedalele la nevoie, motiv pentru care numeroase incidente pot apărea.

Nu îți dorești ca piciorul tău să alunece de pe pedală și nici să apeși pedala greșită, sau ca încălțămintea să se agațe de o pedală, nu? Ei bine, dacă vrei să eviți astfel de situații, ar trebui să ai în vedere sfaturile din rândurile următoare pentru alegerea unei perechi de pantofi pentru condus.

Înainte de toate, știai că în Marea Britanie nu poți purta orice pereche de încălțăminte atunci când conduci? Există o lege care îți impune să folosești articole vestimentare care să-ți garanteze un bun control al volanului și pedalelor.

Care sunt perechile de încălțăminte potrivite pentru condus

Oricât de bine ar arăta o pereche de pantofi cu toc, cu siguranță nu este o idee potrivită să porți astfel de încălțăminte atunci când conduci. Cel mai probabil, îți va fi imposibil să folosești pedalele. 

Perechea ideală de pantofi pentru condus ar trebui să aibă o talpă cât mai plană, iar o pereche de pantofi dama casual din piele naturala se poate dovedi a fi cea mai bună alegere.

De ce reprezintă pantofii damă casual din piele naturală alegerea ideală pentru condus? Aceștia se înfășoară în jurul întregului picior, oferind totodată libertate de mișcare, pentru a acționa pedalele în funcție de nevoi.

Sigur, ai putea avea în vedere și mocasinii din piele naturală. Găsești o mulțime de modele în oferta Tocmania.ro, așa că sigur vei putea opta pentru o pereche pe gustul tău. Mocasinii au apărut în mod special pentru conducătorii auto, oferind condiții optime de confort în timpul condusului.

Este important ca talpa încălțămintei să fie realizată dintr-o singură bucată, deoarece astfel vei beneficia de mai multă flexibilitate. Drept urmare, vei avea o mai mare precizie asupra pedalei, deci și mai mult control.

Ce pantofi să nu alegi pentru condus? Ei bine, este simplu! Evită pantofii cu tocuri înalte, deoarece îți va fi imposibil să conduci cu aceștia în picioare, deoarece pur și simplu nu vei simți pedalele atunci când le acționezi, iar astfel controlul asupra mersului îți va lipsi aproape în totalitate. În plus, nu vei avea glezna liberă, ceea ce va fi, de asemenea, o problemă destul de mare.

Mai mult decât atât, pantofii cu talpă foarte fină ar putea aluneca foarte ușor, rămânând apoi blocați sub pedală, caz în care se pot produce accidente foarte grave. 

În plus, atunci când porți o pereche de pantofi nepotriviți, condusul în sine va fi mult mai stresant și mai obositor decât în mod obișnuit, ceea ce ar trebui să reprezinte încă un motiv pentru a avea în vedere purtarea unei perechi de încălțăminte adecvată.

Acestea fiind prezentate, dacă erai în căutarea unor recomandări de încălțăminte pentru condus, sperăm că acest articol te-a ajutat să faci cea mai bună alegere.

Zi si tu ceva