Sfaturi pentru un interviu de angajare reuşit

Cu totii am trecut sau vom trece la un moment dat prin emotiile primului interviu de angajare. Oricat de sigur ai fi pe abilitatile tale, atat personale, cat si privind experienta profesionala, elementul de nou cantareste extrem de mult atunci cand intri in contact cu angajatorul.                        

Noi avem cateva sfaturi care iti garanteaza succesul!

In primul rand, iti recomandam sa iti faci o lista cu motivele pentru care participi la respectivul interviu, ce stii despre si ce te atrage la compania la care ai aplicat.    

Asa cum angajatorul sau echipa de recrutare au responsabilitatea de a se informa despre potentialii angajati, o forma de respect este sa arati interes fata de companie, la randul tau.

In al doilea rand, iti recomandam sa te transpui in locul angajatorului si sa iti imaginezi ce anume ti-ai dori de la o persoana pe care ai dori sa o angajezi.

Prima impresie cantareste extrem de mult, asa ca te sfatuim sa fii punctual. Astfel vei arata ca respecti timpul persoanei cu care urmeaza sa te intalnesti si ca ai abilitati de organizare si de eficientizare.

Intrebarile despre tine, abilitatile si pasiunile tale vor fi nelipsite dintr-un interviu serios. Te sfatuim sa corelezi pasiunile si punctele tale forte cu unele cerinte de baza ale postului la care aplici.

Autenticitatea vine la pachet cu putere de improvizatie si sinceritate, insa pentru a scuti timp pretios, iti poti structura raspunsurile inainte de a te prezenta la interviu.

Fii curios si spontan si indrazneste sa ceri raspunsuri la orice intrebare relevanta procesului de recrutare si, ulterior, angajarii.

Nu uita de limbajul corporal! Fii relaxat, continua sa respecti regulile de bun simt si mentine contactul vizual cu interlocutorul tau. Poti tine cont de acest sfat si in afara interviului de angajare.

Iar acum urmeaza un subiect relativ sensibil: salariul. Este sau nu in regula sa vorbesti despre bani la prima intalnire cu angajatorul?

Noi iti spunem ca este normal, chiar dezirabil! In urma unei autoevaluari amanuntite, vei sti exact unde te situezi ca experienta, vei sti ce imbunatatiri ai de facut si care sunt punctele tale forte. Intereseaza-te din timp cu privire la salariul de baza al postului la care aplici si formuleaza o oferta care sa reflecte exact meritele tale.

Stim ca multe anunturi de job-uri omit partea salariala, transformand-o astfel intr-un subiect tabu. Nu si pe RisCo.ro! Aici vei gasi o multitudine de anunturi de angajare care cuprind salariul minim pe care angajatorii sunt dispusi sa il ofere.

De asemenea, tu ai ocazia sa specifici salariul pe care esti dispus sa il accepti. Astfel, interviul se transforma intr-o intalnire de cunoastere.

Zi si tu ceva