melodia de generic la desenele animate Mihaela din comunism

Cine cântă melodia de generic la desenele animate Mihaela din comunism

Cine canta melodia de generic la desenele animate Mihaela din comunism?

Iata o intrebare pe care decreteii nu si-au pus-o pe vremea cand se uitau la Mihaela si Azorel. Dar care ii chinuie acum, cand isi aduc aminte de cele „1001 de seri” care precedau stirile cu Ceausescu de la Telejurnal.

Cei care si-au trait copilaria sau adolescenta in Romania din anii ’70 si ’80 povestesc ca singura lor bucurie zilnica venea seara de seara. De la ora 7 si 20. Sau 8 fara 10. In functie de perioada in care s-au difuzat.

Atunci se strangeau buluc in fara televizorului alb-negru al familiei si asteptau cu sufletul la gura cele 10 minute de desene animate.

Ma rog, nu erau chiar 10 minute. Iar din spatiul alocat pentru desenul animat respectiv, pe vreo 2 minute se intindeau genericul de inceput si cel de final. Care li s-a intiparit decreteilor pe creier pentru totdeauna. 🙂

Am cautat si eu pe net sa vad ce era cu acest generic de la desenele animate cu Mihaela din comunism care se pare ca ajunsese sa aiba un efect pavlovian. Sau, ma rog, asta povestesc cei care erau copii pe atunci.

Tot ce am gasit este clipul de mai jos. El contine doar o parte din genericul de inceput al desenului animat. Mai exact, ultimele 24 de secunde, in care Mihaela si Azorel isi dau seama ca e ora 7 si 20. Adica ora la care trebuie sa lase joaca si sa vina la televizor ca sa ii distreze pe copii.

Chiar si aceasta varianta scurta din arhiva TVR reuseste sa suprinda in primele 3 secunde melodia care era de fapt genericul inconfundabil pentru Mihaela si Azorel. Atat la inceputul, cat si la finalul desenului animat.

Cine cântă melodia de generic la desenele animate Mihaela din comunism?

Ei bine, probabil ca multa lume care a trait in perioada aceea inca isi mai pune aceasta intrebare.

Pe Wikipedia scrie ca „muzica a fost compusa de Margareta Paslaru”. Nu stiu la care muzica se refera cel a creat pagina respectiva din enclopedia libera, insa melodia de generic la desenele animate Mihaela din comunism are un interpret celebru.

Este vorba de Perry Como – „Magic Moments”.

Desenele animate cu Mihaela au fost difuzate din nou si dupa 1990. Mai apoi au fost preluate si pe canalul Minimax. Insa melodia lui Perry Como a disparut de pe generic.

Un comentariu la „Cine cântă melodia de generic la desenele animate Mihaela din comunism

  1. Mihaela

    Tin minte ca asta era cam singura mea bucurie din vremurile acelea. Imi amintesc seara cand mama striga „Mihaela”, iar eu nu stiam daca ma chema pe mine sau daca voia sa-mi spuna ca au inceput desenele animate cu Mihaela. 🙂 Habar nu aveam ca melodia de pe generic nu-i originala.

    Răspunde

Zi si tu ceva