La ce e bun un UPS pentru centrale termice?

Datorita cresterii in toata lumea si acum chiar si in Romania a pietei pentru orice produs care aduce un plus de confort in gospodariile noastre, era dintr-un anumit punct de vedere oarecum imposibil sa nu se dezvolte si o piata a produselor conexe, fara de care aceste bunuri aducatoare de confort nu ar putea in veci functiona dupa standardele cu care vin proiectate prin manualele de utilizare.

Si de asta isi poate da oricine foarte usor seama chiar si numai daca e sa stea putin si sa se gandeasca la unele electronice si electrocasnice care doar in aparenta isi pot desfasura buna activitate doar de unele singure, pe baza numai a calitatilor cu care au fost inzestrate ele de catre executantul lor din fabricatie.

De exemplu, am putea ca sa luam la intamplare orice marca de P. C. (sau chiar si un no name). Primul lucru care ne vine in minte este , cu siguranta, faptul ca nimeni nu se poate folosi de asa ceva fara a avea si un mouse, o tastatura , un monitor, sau chiar un Wi-Fi remote pentru internet wireless sau o imprimanta dintre cele mai performante. Insa eu nu am vrut sa ma refer aici la niciuna dintre aceste auxiliare.

Pentru ca exista un auxiliar mult mai important , pe numele sau UPS.

Pentru cei care nu stiu, un UPS are un rol major in functionarea oricarui dispozitiv alimentat de la reteaua de electricitate. Si asta deoarece curentul electric funizat prin aceasta retea de catre provider nu este intotdeauna de cea mai buna calitate , astfel ca variatiile mari de tensiune pot avaria grav dispozitivul, facandu-l inutilizabil. Asta ca sa nu mai amintim rolul acestui UPS in cele mai dese cazuri de avarii intalnite, si anume atunci cand se intrerupe alimentarea cu energie electrica de la retea, ceea ce poate cauza mari probleme consumatorului , o data prin faptul ca nefunctionarea aparatului o perioada mai lunga de timp ii poate provoca diferite tipuri de daune si apoi cand revine curentul, cand se stie ca este cel mai periculos moment, care poate face ca pur si simplu din aparat sa iasa o dâră de fum. 🙂

De aceea, ar fi bine ca fiecare dintre noi sa ia in considerare si alte aparate din propria gospodarie care se preteaza la a fi conectate la asa ceva. Va recomand in acest sens, de exemplu, o sursa ups pentru centrale termice, pentru ca chiar si atunci cand avem de-a face cu centrale ieftine tot este bine sa nu facem nici cel mai mic rabat de la partea de siguranta electrica.

Adica, dragii mei si dragele mele, haideti sa fim cat putem noi de realisti si realiste si sa ne dam seama exact de perioada pe care o traversam.

Energia – de toate felurile, fie ea electrica sau termica – se scumpeste pe zi ce trece. Iar asta nu o aflati citind blogul celebrei Aniela 🙂 , ci pur si simplu deschizand plicul cu ultima factura.

Si, ca si cum toate acestea nu erau de ajuns pentru fiecare dintre noi, se mai adauga acum si unele zvonuri tot mai insistente despre o pana de curent la nivelul intregului continent european. Doar ca nu orice fel de pana, ci una care se pare ca va fi de lunga durata. Undeva cam la doua saptamani, asa…

Si daca toate acestea nu vor ramane la stadiul de un simplu zvon, a?

Ei bine dragii mei, in situatia asta care speram sa nu se intample niciodata, o sa avem de tras cam multe.

Insa dincolo de penele de curent de lunga durata din zvonuri, nu cred ca este vreunul dintre noi care sa nu se fi confruntat cu o intrerupere a curentului electric de cateva minute pana la cateva ore.

Problema cu acestea nu este doar intreruperea in sine, ci si felul in care sunt afectate electronicele si electrocasnicele noastre cand este reluata furnizarea curentului electric.

Si atunci cred ca este cazul sa ne gandim la asa ceva:

Sau la asa ceva:

Acestea sunt doua tipuri de ups pentru centrale termice, care va ofera tensiunea necesara atunci cand o pana de curent afecteaza intreaga cladire. Astfel, daca nu revine curentul intr-o limita de timp rezonabila, puteti opri centrala in siguranta, fara a fi afectata in niciun fel de opririle bruste. Astfel nu veti fi nevoiti sa dati banii pe reparatii sau pe vreo centrala noua.

Si asta pentru ca banii sunt bani in orice situatie, nu-i asa?

Iar pentru aceia dintre cititorii mei carora am reusit intr-un fel sau altul sa le trezesc interesul cu tot ceea ce am scris in aceasta noua postare de pe blogul lor preferat, pentru ei deci am o recomandare. Iar recomandarea mea suna astfel: ar fi bine ca sa va puneti in memoria aplicatiei de harti pe care o folositi adresa de mai jos:

Municipiul Cluj-Napoca, str. Lacul Rosu nr. 5, bl. B2, sc.1 parter, jud. Cluj.

Zi si tu ceva