10 idei pentru o petrecere reuşită în grădină

Petrecere în grădină? Cum o organizezi, ce fotolii sau scaune alegi, ce accesorii iți sunt necesare? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta!

În sfârşit a venit vara, iar dorinţa oamenilor de a merge în vacanţă şi de a petrece, dar şi dorinţa de a sta mai mult timp în aer liber sunt la fel de mari. Prin urmare, o variantă care poate satisface cu succes cel puţin două din aceste trei dorinţe este o petrecere în grădină. Astfel că, dacă eşti unul dintre norocoşii care are o grădină, poţi alege să îţi inviţi prietenii pentru a petrece o zi frumoasă, timp de calitate, în compania unor persoane dragi.

În continuare îți dăm 10 idei de care poți ține cont oricând planifici următoarea petrecere în grădină.

1. Ia în calcul și copiii care participă la petrecere

Poate cei mai bucuroşi de timpul petrecut în aer liber vor fi copiii, iar dacă au organizată special o petrecere în grădina pentru copii, aceştia vor fi şi mai fericiţi. O astfel de petrecere le va permite să zburde nestingheriţi prin iarbă, să se joace şi să îşi consume energia.

Poţi crea atmosfera perfectă pentru ei cu o mulţime de baloane colorate, mingi şi chiar tobogane şi trambulina, iar cu mai multe tipuri de puf grădină, peisajul va fi complet pentru o petrecere pentru copii reuşită.

2. Confortul pentru invitaţi este important

Pentru ca invitaţii la petrecere să se simtă bine, aceştia trebuie să se simtă mai întâi confortabil. Astfel ca prin amenajarea curţii cu un fotoliu şezlong puf grădină confortul este asigurat. De asemenea, ar trebui pregătite şi câteva zone umbrite cu pavilioane.

Indiferent că este vorba despre un eveniment special sau un simplu grătar, orice petrecere în grădina trebuie să aibă şi un mobilier adecvat, iar fotoliile puf sunt cele care se pot încadra în decor la orice petrecere în grădina: botez, cununie, majorat sau ziua onomastică.

3. Pregătește decorul cu atenție

La orice petrecere, decorul este foarte important, indiferent că este o petrecere într-un spaţiu elegant sau una ce are loc în grădină. Prin urmare, la o petrecere în grădină ar trebui amplasate canapele sau mai multe tipuri de șezlong puf şi mese de pe care invitaţii se pot servi cu gustările pregătite.

Ghirlandele luminoase, vazele sau ghivecele cu flori şi chiar pietricele decorative vor completa atmosfera de petrecere.

4. Atenţie la muzică

Totodată, şi muzica este un aspect deosebit de important pentru o petrecere. Însă, la o petrecere în grădină ar trebui acordată o atenţie aparte sonorizării.

Referitor la playlist, acesta ar trebui să conţină muzica din toate genurile muzicale, dar şi piese pentru dans.

5. Jocurile vor anima atmosfera

La o petrecere în grădina pot fi jucate mai multe tipuri de jocuri.

În acest fel poate fi garantată distracţia şi sparta o posibilă monotonie, cu jocuri precum şah sau jocuri de cărţi, badminton sau bowling în grădină şi chiar Activity sau Monopoly.

6. Mâncare din belșug

Ideal pentru o petrecere în grădina este un meniu de sezon, cu feluri de mâncare uşoară.

Se poate opta pentru fructe şi legume proaspete, carne şi frigărui la grătar, salate, iar un desert de succes este îngheţata.

7. Băuturile perfecte, de nelipsit

Ţinând cont că este vară, apa este nelipsită!

Invitaţii însă pot fi serviţi şi cu limonadă, fresh, diferite smoothie-uri, precum şi vin, bere sau cocktail-uri.

8. Oferă-le invitaților tot confortul

Pentru a fi o gazdă perfectă, ar fi ideal să ai pregătite pentru invitaţi şi câteva evantaie, pălării sau cremă cu protecţie solară.

Nu uita ceva: soluţii împotriva ţânţarilor – lumânări parfumate sau pastile electrice.

9. Dispoziția gazdei dă tonul petrecerii

Pentru ca petrecerea să fie cu adevărat reuşita este important ca gazda să fie într-o dispoziţie foarte bună!

De aceea este recomandat să alegi o ţinută lejeră.

10. Fii pregătit pentru situaţii neprevăzute

Fiind o petrecere în aer liber, este foarte important să ai şi o variantă de rezervă, pentru cazul în care vremea se schimbă.

Din fericire, fotoliile pentru grădină sunt realizate din materiale rezistente la ploaie.

Zi si tu ceva