Urgenţe stomatologice în Sibiu

Atunci cand auzi de orasul Sibiu, evident ca urgentele medicale nu sunt chiar primul lucru care iti vine in minte.

Si asta din simplul motiv ca un oras de talia Sibiului a dat tarii – si lumii intregi de fapt – o intreaga pleiada de obiective turistice si de oameni de valoare.

Dintre acestia, unii se pricepeau la filosofie, altii la actorie, insa eu, ceva mai modesta, recunosc ca nu ma pricep decat la blogareala, si asta doar putin, acolo. 🙂

Si nu cred ca este asa o mare tragedie acest lucru, avand in vedere ca titanii din orice domeniu se pot numara pe degetele de la o singura mana.

Adevarata tragedie poate fi insa aceea care se intampla zi de zi pe aici, pe meleagurile noastre cele mioritice in care spitalele de stat nu prea au de niciunele cand vine vorba de a-i echipa pe cei si cele de care depinde viata fiecaruia dintre noi atunci cand se intampla sa ajunga in situatia aceea ingrata de a fi pe post de pacient.

Si cine isi doreste asa ceva?

Evident ca nimeni. Doar ca pur si simplu niciunul dintre noi nu detine inca nici macar o particica din forta aceea magica ce ar putea – ar putea? – sa ne ajute sa ne luam destinele proprii in maini astfel incat sa putem cumva, nu stiu cum, sa facem in asa fel incat sa nu mai patim niciodata nimic din ceea ce nu ne dorim.

Cum insa pana la atingerea acestui deziderat va trebui probabil sa parcurgem intreaga eternitate (si tot degeaba probabil), cred ca tot ceea ce ne mai ramane de facut este sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ne dam seama cat suntem de vulnerabili in mainile neantului.

Si uite asa se face ca , desi niciunul dintre noi nu isi doreste vreodata acest lucru, putem ca sa ajungem pe un pat de spital mult mai repede decat am putea sa ne gandim.

Si ce vom gasi acolo?

Pai ce altceva am putea ca sa gasim decat multa mizerie si medici prea putini, care nu prea o sa ne bage in seama decat extrem de rar, in functie de grosimea plicului pe care li-l strecuram in buzunare.

Asta desigur, doar daca vom ajunge , asa cum am mai zis si mai sus, intr-un spital de stat, unde vom fi tratati pe banii din contributia sociala pe care o platim degeaba luna de luna la bugetul public de asigurari.

Daca insa am avea destui bani ca sa ne putem bucura si noi de normalitatea unui sistem de sanatate cum este si cel privat, am constata ca pe acolo toata lumea care este implicata in actul medical se comporta cu totul si cu totul altfel.

Iar daca nevoia medicala se reduce doar la ceva de genul unor urgente stomatologice in Sibiu, atunci ai gasit exact locul care s-a echipat cu tot ceea ce ii trebuie unui om care trateaza cu succes bolnavi si boli legate de dantura.

Poate ca pare ciudat ca am scris mai sus despre ceea ce ii trebuie unui om care trateaza dantura si nu despre ceea ce ii trebuie unui pacient care are nevoie de tratament pentru boli legate de dantura.

Cei care lucreaza in acest domeniu insa – si mai ales cei care s-au tratat intr-o asemenea clinica de specialitate – pot depune marturie cu mana pe inima ca lucrurile stau exact in acest fel. Adica trebuie privite mai intai din punctul de vedere al celui care trateaza.

De aceea, la clinica Totaldent din Sibiu, tehnologia de ultima generatie din acest domeniu este mereu pusa pe primul plan.

urgente stomatologice sibiu

Ceea ce vedeti in imaginea de mai sus este nici mai mult nici mai putin decat ceea ce se numeste un laser stomatologic.

El are denumirea comerciala de Waterlase iPlus 2.0 si a ajuns deja la generatia a patra. Rolul sau este sa faca operatii complicate in zona bucala a pacientului fara nici cea mai mica durere sau cu o durere redusa la minim, mult sub limita suportabilitatii.

Iar cand vorbim de operatii complicate, avem in vedere ceva de genul taierii, modelarii si dezinfectarii unui tesut gingival. Rezultatul imediat este mai putina sangerare si o recuperare rapida a pacientului dupa interventia chirurgicala.

Primii si cei mai importanti beneficiari ai acestui aparat revolutionar sunt, evident, cei mici. Atunci cand din cabinetul stomatologic nici macar nu se mai aude sunetul pe care il scoate o turbina dentara clasica – si de care le e frica uneori chiar si multora dintre cei mari – vizita la medicul stomatolog nu mai e o povara.

Principiul care sta la baza acestui aparat este puterea luminii, care, fixata pe o anumita lungime de unda si densitate de putere, sporeste vindecarea zonelor afectate. Totul se realizeaza numai prin biostimulare si regenerare celulara.

De aceea, aceasta tehnologie inovativa se poate aplica aproape oricarui pacient: de la cei nou-nascuti, in cazul frenectomiilor, si pana la cei de o varsta ceva mai inaintata.

Aparatul mai este foarte util, de asemenea, in cazul pacientilor cu comorbiditati si in cazul carora nu se poate aplica un tratamanet stomatologic de tipul celor clasice, cunoscute de mai toata lumea. Astfel, cei care sufera de diabet, cei cu patologie cardiaca, imunodeprimatii etc, pot avea acum acces la un tratament stomatologic de cea mai inalta calitate.

Cel mai important avantaj insa al acestui tip de tratament este ca el se poate folosi cu succes in nu mai putin de 50 de afectiuni care au legatura intr-un fel sau altul cu stomatologia.

Zi si tu ceva