Mai este cineva care foloseşte mIRC? (guest post)

Daca esti un milenial, atunci probabil ca nu stii si nu o sa cunosti niciodata pe cineva care foloseste mIRC.

Daca insa esti putin trecut de venerabila varsta de 40 de ani sau daca esti curios sa afli ceva nou despre ceva vechi, atunci acest articol este special pentru tine. 🙂

Termenul mIRC provine de la Multi-user Internet Relay Chat. Asta cu toate ca multi inca sunt convinsi ca m mic de la inceput vine de la Microsoft. 🙂

Bun, iar acum sa vedem ce va sa zica Internet Relay Chat. Acesta este un sistem de discutie online bazat exclusiv pe text.

Exista deci o multime de softuri care permit trimiterea de mesaje instant pe internet. Dintre acestea insa, mIRC a fost cel mai popular.

Si se pare ca a si ramas.

Cum, mai exista cineva care foloseste mIRC?

In mod surprinzator pentru adolescentii de la inceputul anilor 2000, raspunsul este da.

Probabil erati siguri ca mIRC a murit odata ce voi ati trecut pe Yahoo Messenger. Care intre timp a murit si el. 🙂

Numai ca miRC nu doar ca nu a murit, ci chiar a evoluat si se simte bine merci in epoca smartphone-urilor.

O mica tura pe site-ul oficial mirc.com ne spune ca, la ora la care scriu acest articol, ultimul update a fost facut in… 29 iunie 2021. Mai mult, versiunea 7.66 nu este prima din acest an si probabil nici ultima. Ceea ce demonstreaza ca mIRC este mai viu ca niciodata.

Cireasa de pe tort este insa AndroIRC, o aplicatie de pe Google Play care face tot ce face mIRC si chiar mai mult.

cineva care foloseste mirc

In aceste conditii, am fost curioasa sa aflu cata lume mai foloseste mIRC in august 2021. Si, spre stupoarea mea, am reusit sa ma conectez pe #romania, un canal cu vreo 300 de useri, din care multi activi.

Desigur, cifra e departe de perioada de glorie a mIRC-ului. Acum 20 de ani, pe #romania erau in jur de 300.000 de useri. In epoca Facebook-ului insa, e mare minune simplul fapt ca mai exista cineva care foloseste mIRC.

Curiozitatea m-a impins sa verific si alte canale pline de viata in epoca in care si eu intram in categoria „cineva care foloseste mIRC”. Asa ca am intrat si pe #cluj, #sibiu, #constanta, #brasov si #bucuresti. Canalele respective nu sunt goale, dar nu prea au niciun fel de activitate. Doar pe #bucuresti si pe #sibiu am mai gasit ceva animatie. In rest, doar operatori si boti.

Asadar, daca vreti sa va retraiti tineretea din salile de net sau daca pur si simplu v-ati saturat de Facebook, descarcati din nou mIRC. E gratis 30 de zile, dupa care il puteti avea pentru 3 ani contra sumei de 20 de dolari. 🙂

Simplul fapt ca developerul nu il ofera gratuit dovedeste inca o data ca inca mai exista cineva care foloseste mIRC. Si e dispus sa plateasca pentru el.

Deci: asl pls? 🙂

Iar daca vreti o portie completa de nostalgie, aflati de la mine ca si Winamp traieste

5 comentarii la „Mai este cineva care foloseşte mIRC? (guest post)

 1. Anonim

  Eu încă folosesc 🙂 dupa cum se vede eram si pe chanul orasului #brasov…. Baton aveam nickname-ul

  Răspunde
 2. Irimia Vasilica

  cred ca te-ai referit doar la undernet dar mai stiu inca 7-8 servere de mirc unde e chat si canale de trivia, scrabble cu radio si alte activitati

  Răspunde
  1. Ionut

   Nu stiu care sunt alea 7-8 servere, dar eu in afara de undernet nu am gasit activitate nicaieri altundeva. Cel putin pe Romania.

   Răspunde
   1. Irimia Vasilica

    /server irc.radioclick.ro / /server irc.desirenet.org / /server irc.chatromantic.ro mai active si altele mai putin /s irc.roircop.info //server irc.aproporomania.ro Apropo / /server irc.chat-mobil.ro 6667

Zi si tu ceva