pasari de companie

Păsări de companie

Contrar aparentelor, cele care se incadreaza in categoria de mai sus nu sunt fetele vesele care au si ele din cand in cand nevoie de un client cu bani. 🙂

Nu, asa cum puteti vedea si in fotografia de sub titlu, atunci cand vorbim de pasari de companie, chiar ne referim la niste fiinte inaripate. Care fiinte inaripate pot fi si ele niste animale de companie la fel de placute precum cainele sau pisica.

Si e absolut normal ca lucrurile sa stea exact in acest fel. Daca ar fi numai sa ne gandim la faptul ca noua, celor care ne deplasam pe doar doua picioare, nu ne face placere sa fim mereu singuri.

Tu ce pasari de companie cunosti?

Pai cum ce pasari de companie? Noi, posesorii de animale de companie, stim aproape totul despre animalul nostru cel preferat. Care, de obicei, este un patruped. Asa ca…

Iar daca ar fi sa stam si sa ne gandim mai bine, daca vine vorba cumva de probleme de sanatate minore, tot noi suntem si veterinarii lor, nu?

Evident ca lucrurile stau exact in acest fel, si tocmai de aceea poate ar trebui sa aflam cate ceva si despre alte animale de companie. Ca nu se stie, poate ca cel mic isi va dori un perus, pe langa pisica pe care o avem de atata timp in familie…

Si totusi, poti avea si pisica si pasari de companie

Iar cei care au deja in casa si colivie si litiera pot spune cu mana pe inima ca lucrurile sunt cat se poate de minunate. Din toate punctele de vedere, da!

Insa, pentru cei care nu se afla inca in aceasta situatie minunata – dar isi doresc – ar fi bine sa trecem in revista cateva specii de pasari de companie.

Nu de alta, dar atunci cand vor vrea sa faca si ei pasul cel mare, sa stie in ce se baga. Si sa aleaga in cunostinta de cauza.

Iata asadar cateva specii comune de pasari de companie.

Papagalul Crimson Rosella, cunoscut si sub numele de papagal fanion, isi datoreaza numele penajului multicolor, unde predomina culoarea rosu aprins. II place sa zboare, de aceea trebuie tinut intr-o colivie mare sau intr-o voliera.

Pentru amatorii de papagali, alte specii recomandate sunt Cacadu cu boneta rosie, Cacadu Goffin, Cacadu Alb, Aratinga soarelui sau celebrul perus. Faptul ca pot imita sunete si chiar cuvinte nu e un simplu mit. Sunt pasari relativ usor de ingrijit si jucause. De aceea sunt preferate de majoritatea iubitorilor de pasari de companie.

Cei care au dus pasiunea pentru pasari de companie la un alt nivel stiu insa ca papagalii sunt pentru incepatori. 🙂

Acestia au in coliviile lor pasari pretioase de genul Amorezul cu fata piersicie, Cinteza curcubeu sau Turturica diamant.

Pentru asa ceva insa este nevoie timp, bani si mai ales de foarte multe cunostinte in acest domeniu. Pe care, pentru inceput, oricine le poate afla de pe un site specializat in pasari de companie.

Iar mai apoi puteti trece la amenajarea unei colivii sau a unei voliere corespunzatoare.

Zi si tu ceva