gazduire web

Ai nevoie de găzduire web?

Acuma e un fel de moda asa, ca cica toata lumea sa aiba site. Adica iti trebuie, nu iti trebuie, te inscrii pe un host gratuit sau folosesti un serviciu de gazduire web si incepi sa indrugi verzi si uscate despre tot ce iti trece tie prin cap.

Si cum nu prea iti trece nimic, pui mana frumusel pe mouse si aplici faimoasa formula copy + paste = multe pagini cu cel mai bun continut. Are vreo importanta ca nimeni nu va citi vreodata ce scrie pe site-ul tau pentru simplul fapt ca nu-l va interesa?

Insa tu, chiar un simplu amator in ale internetului fiind, trebuie sa stii cateva lucruri elementare: site-urile de pe internet, la fel ca toate lucrurile de pe lumea asta, exista cu un anumit scop. Scopul i-l dai tu ca proprietar si administrator ce te vrei a fi.

Gazduire web. Ce poti sa alegi

Iar faptul ca tu nu ai nici cea mai vaga idee despre ceea ce va sa zica web design sau gazduire web pe un host de calitate nu este o scuza. Nimeni nu s-a nascut invatat. Si nimeni nu este nici macar obligat sa invete toate lucrurile de pe lumea asta.

La fel ca in viata, trebuie sa ai un scop precis pe care sa il urmaresti in toate. Daca scopul tau este sa ai un site, atunci trebuie sa apelezi in primul rand la un serviciu de gazduire web furnizat numai si numai de catre profesionisti.

Doar ca azi aproape toata lumea care are cel putin o tangenta oricat de mica cu gazduire web pentru un site se da mare specialist. Asa ca e clar ca nu trebuie sa te increzi in oricine isi face, de cele mai multe ori, publicitate inselatoare.

De aceea, e bine sa verifici de mai multe ori inainte sa cumperi. Iar pentru asta iti recomand sa verifici de 10 ori si sa alegi o data. Si in functie de ce vei gasi acolo sa iei decizia corecta de a lucra cu cine trebuie.

Gazduire web: cu cine trebuie sa lucram

Ei bine, atunci cand vine vorba de alegerea partenerului cu care trebuie sa lucram pentru o gazduire web de calitate, lucrurile nu sunt deloc simple. Iar la asta cred ca s-au gandit deja, din start, toti cei care isi doresc sa lanseze un site nou. Pentru ca de calitatea serviciilor de hosting va depinde pe mai departe, in mare masura si succesul – sau insuccesul – noului site. Care succes se masoara in trafic. Trafic care, nu de putine ori, se masoara in bani.

Si asta nu e tot, asa cum bineinteles sunt sigur ca te asteptai. Deoarece a avea un site implica mult mai mult decat atat, iar asta o stie oricine a depasit cat de cat nivelul de amatorism in acest domeniu.

Este vorba printre altele de a-ti gasi un nume bun pentru domeniu, nume pe care apoi sa ti-l inregistrezi cu extensia dorita. Iar aici vei avea de lucru destul de mult, sa stii. Pentru ca aproape toate numele bune sunt deja luate, asa ca vei fi nevoit sa faci mult balet cu cele disponibile.

Zi si tu ceva