Carne de grătar

Ok, toti suntem maestri de talie internationala atunci cand vine vorba de aprinderea unui gratar. Cand vine insa vorba de partea cu carne de gratar, se pare ca lucrurile nu mai sunt la fel de simple…

Iar intrebarea care se pune in acest caz este: de ce?

Chiar asa, de ce nu este la fel de simplu sa alegi o carne de gratar? Cand de fapt, la o prima vedere lucrurile ar trebui sa stea exact pe dos…

Adica, pare infinit mai greu sa ajungi sa produci jarul acela pretios, exact in cantitatea si la temperatura necesare pentru ca stratul de carbuni care vine deasupra sa mocneasca asa cum trebuie.

In schimb, atunci cand vine vorba de scopul intregii tarasenii, si anume alegerea bucatelelor acelea delicioasa care vor sfarai pe gratar, treaba pare sa se complice.

Sau nici asta nu e adevarat?

Multi vor spune ca ce mare lucru sa te duci la cel mai apropiat magazin alimentar si sa iti alegi o caserola de mici. Da, nimic mai simplu decat atat.

Doar ca atunci cand esti grataragiu de profesie 🙂 – adica cu state vechi pe la toate picnicurile – nu mai poti sa fii de acord cu asa ceva.

Iar altii chiar se hazardeaza ca sa afirme altceva: ca aprinderea gratarului este o treaba doar pentru barbati. Iar cand vine vorba ca sa alegi cea mai buna carne de gratar, la asta ar trebuie sa se priceapa numai femeile.

Probabil ca esti mai mult sau mai putin misogin sau sexist daca ajungi ca sa gandesti in acest fel. Si asta din simplul motiv ca si una si alta dintre cele doua etape esentiale ale grataritului pot fi facute atat de un barbat cat si de o femeie. Ca asa e in zile noastre.

Cu o singura conditie insa. Si el si ea trebuie neaparat sa se priceapa foarte bine la fiecare dintre aceste doua lucruri.

Bun, daca la partea cu aprinsul focului am cazut de acord ca toata lumea stie cum se face, sa ne ocupam acum numai de partea cu carne de gratar.

Care parte, asa cum am stabilit in cele de mai sus, ar putea sa fie chiar mai grea fata de prima, cea cu focul.

Tocmai de aceea, astazi eu, Aniela voastra cea de toata zilele, va voi da cateva sfaturi legat de acest lucru. Chiar aici, pe blogul vostru preferat.

Carne de gratar

Asadar gratarul sfaraie, jarul e ok, sacul de carbuni a fost deja rasturnat. Ce punem deasupra, pe gratarul fierbinte?

Multi dintre noi ar rezolva problema simplu si rapid: o caserola de mici de la magazinul alimentar din colt, eventual si cativa carnati. Plus berea la pet aferenta.

Si uite asa am facut burta mare. Ura si la gara.

Doar ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple pe cat par la o prima vedere. Si asta din simplul motiv ca mai exista si unii dintre noi care au gusturi ceva mai alese.

Adica da, micul, carnatul si berea din dotare sunt OK. Doar ca nu sunt suficiente.

E ca si cum ai mai pune si niste manele si gata! Ai deja un picnic de duzina.

Pentru cunoscatorii de gratar cu gusturi rafinate lucrurile stau insa cu totul altfel.

Ei prefera o carne de gratar de calitate. Iar aceasta nu poate fi gasita la orice magazin alimentar de la coltul strazii.

Pentru aceasta e necesar sa ne indreptam atentia catre ceva deosebit cum este si aceasta bucata de ceafa de porc proaspata, pe care v-o prezint in fotografia de mai jos.

carne de gratar

Ea merge feliata cat mai subtire si asezata apoi pe gratarul incins. Dupa cateva secunde, o aroma minunata iti va delecta mirosul. Urmand ca, mai apoi, sa iti delecteze si papilele gustative.

Dar asta nu e tot.

Gandeste-te la niste frigarui de pui marinate. Si daca ti s-a dus imaginatia prea departe, atunci uita-te cu atentie la ceea ce vezi in poza de mai jos.

carne de gratar

Nu mai e cazul sa visezi, nu-i asa? Evident ca lucrurile stau exact in acest fel. Dar numai daca stii de unde poti sa iei si tu toate aceste bunataturi.

Ei bine, asa cum ti-am spus – si cum cred ca deja ti-ai dat sema si singur din pozele pe care ti le-am pus – asa ceva nu gasesti la magazinul tau alimentar de la coltul strazii.

Deci daca ti-a placut tot ceea ce ti-am povestit in cele de mai sus, atunci tot ceea ce ti-a mai ramas de facut este sa pui mana frumusel pe ceva de scris si sa iti notezi urmatoarele date:

Moldovan Carmangerie SRL
adresa: str. I. L Caragiale nr. 16, Sânnicoara, Apahida, jud. Cluj
adresa de e-mail : delivery@cmdn.ro
nr de telefon : 0747051900

Firma face livrari in: Cluj-Napoca, Apahida, Baciu, Floreşti, Chinteni, Dezmir, Jucu si detine peste 30 de magazine situate in tot judetul Cluj. Dintre acestea, 21 de magazine au sigla Moldovan si 13 sunt sub brandul Cosm-Fan.

Zi si tu ceva