lanterna puternica

Cum alegi o lanternă puternică

Atunci cand iti alegi o lanterna puternica, fie ea tip LED sau nu, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte esentiale.

In primul rand, cel mai important este sa ai foarte bine definit scopul pentru care iti doresti sa o cumperi. In functie de acesta, trebuie sa cauti specificatiile tehnice corespunzatoare care sa se plieze perfect pe nevoile tale.

Indiferent ca vorbim de o lanterna de cap, de o lanterna de vanatoare sau de o lanterna de pescuit, primul pas este, asa cum am spus, definirea scopului. Asadar: ai nevoie de o lanterna outdoor, de o lanterna de uz general / EDC? De o lanterna LED profesionala sau de o lanterna frontala? Si asta din cauza ca ai mereu la dispozitie o paleta larga de lanterne profesionale, adaptate cerintelor si nevoilor consumatorului din care tu trebuie sa iti alegi modelul potrivit.

Si mai ales, nu trebuie sa uiti sub nicio forma: fiecare dintre aceste categorii de lanterne are o serie de caracteristici care o individualizeaza si o adapteaza ca si lanterna cu LED sau de alt tip unui anumit fel de activitati.

lanterna puternica

De exemplul avem lanternele de vanatoare care au o lumina speciala pentru conditii nocturne, cu un fascicul pentru localizarea prazii, dar si cu unul pentru a gasi si mai ales a studia urmele de animale. De asemenea, acestea mai au si unele accesorii pentru a putea fi montate si fixate pe arma pe care o ai in dotare. Plus cateva tipuri de filtre de adaptare.

Ce trebuie sa verifici cand alegi o lanterna puternica

  • Standardul IPX. IPX se refera la gradul de impermeabilitate al lanternei (standard maxim IPX-8).
  • Numarul de lumeni care da puterea lanternei.
  • Distanta pe care o atinge fasciculul de lumina – pana unde ai vizibilitate.
  • Nivelurile de iluminare si modurile de semnalizare care confera unei lanternei LED adaptabilitate si aplicabilitate in numeroase situatii / domenii.
  • Autonomia: cat timp este functionala lanterna LED, fara sa necesite schimb de baterii. Intotdeauna trebuie sa stii cat timp te poti baza pe o lanterna puternica pana sa fie nevoie de o noua sursa de alimentare.
  • Dimensiunile: alege marimea si greutatea potrivita. Aici chiar ai de unde sa alegi, pentru ca lanternele LED sunt disponibile de la dimensiuni mici (minilanterne, tip breloc) pana la marimi considerabile.
  • Materialul de fabricatie: alege un material durabil, preferat este aluminiul usor, folosit in industria aeronautica.
  • Tipul de alimentare: alege un tip de baterie usor de achizitionat. De preferat este totusi o lanterna puternica cu acumulator incorporat.

Zi si tu ceva