rase de pisici

Tu câte rase de pisici cunoşti?

Exista pe lumea asta a noastra niste oameni care se dau in vant dupa felinele domestice. Insa nici macar ei nu stiu exact cate rase de pisici exista.

Nimic rau in asta. La urma urmei, e un semn de civilizatie sa iubesti animalele, oricare ar fi acestea, si sa traiesti in armonie cu ele. Chiar daca nu esti o enciclopedie zoologica.

Si, de ce nu, sa ai unul – sau mai multe ! 🙂 – care sa iti tina companie zi si noapte chiar acolo langa tine, in intimitatea caminului tau. Fie ca locuiesti la casa, fie ca locuiesti cu toata familia ta, acum largita, intr-un apartament cu doua camere.

Pana aici deci, totul e absolut normal. Ce te faci insa cu acele dintre persoanele de care va vorbeam mai sus care isi aleg dintre toate aceste specii de animale care ar vrea si merita sa le tina companie, tocmai pe cele numite pisici.

OK, si ce este cu pisicile? , ma veti intreba, curiosi. Pai ce sa fie, mai nimic, va voi raspunde repede si eu asa, in doi peri. 🙂 Numai ca…

Numai ca treaba cu pisicile nu este pe atat de simpla pe cat pare la prima vedere. Si asta din cauza ca aceste animale de talie relativ mica din clasa felinelor sunt mai inteligente si mai perverse uneori chiar si decat multi dintre oamenii pe care ii avem cu totii in jurul nostru. Si, in afara de asta, uneori chiar si cu mult mai pretentioase din foarte multe puncte de vedere.

Poate tocmai din aceste motive enumerate de mine in cele de mai sus aceste animale exercita o forta de atractie uluitoare asupra celor care sunt pur si simplu fascinati de ele. Si care, fiind deja obisnuiti cu ele de atata amar de vreme 🙂 pot spune oricand cu mana pe inima ca tot ceea ce v-am scris ca o scurta caracterizare este cu totul si cu totul adevarat atunci cand vine vorba de o pisica adevarata.

De aceea, poate ca ar fi bine sa luam aminte la tot ceea ce ne pot invata cei care au deja o destul de mare experienta atunci cand vine vorba de cresterea si ingrijirea oricarei rase de pisici.

Printre altele este foarte important ca pisica ta sa fie mereu sanatoasa, oferindu-i hrana adecvata nevoilor ei. Iar nevoile unei pisici sunt diferite in functie de varsta, sex, dar mai ales de rasa.

Rase de pisici: ce trebuie sa stim

Numarul de rase de pisici omologate oficial difera de la tara la tara. Diferitele asociatii de crescatori de pisici au inregistrate intre 40 si 60 de asemenea rase.

Dincolo de numarul total al acestora, mai important este sa cunostem caracteristicile principalelor rase de pisici. Sau, daca suntem fericitul detinator al unei astfel de feline, sa stim cat mai multe despre animalul de companie pe care il avem.

Cei care iubesc pisicile si nu s-au hotarat inca ce sa aleaga au acum la dispozitie un site pe care pot gasi aproape totul despre cele mai populare rase de pisici.

Cu un simplu click pe link-ul pe care vi l-am oferit mai sus veti afla ce prefera pisica persana, cea hymalaiana, Scottish Fold, Ragdoll sau abisiniana.

Iar apoi puteti face cea mai buna alegere pisiceasca.

Zi si tu ceva