Angajări: îngrijire bătrâni în Germania

Da, stiu ca subiectul legat de angajari a mai fost dezbatut pe aici, pe blogul meu. Doar ca se pare ca mult prea multa lume este interesata de asa ceva incat sa imi permit ca sa ignor solicitarea de a scrie din nou despre asta.

Asadar astazi vom incerca iarasi ca sa gasim si sa discutam impreuna despre cele mai importante aspecte legate de ingrijire batrani in Germania. Pentru ca, din cate am vazut, cererea de pe motoarele de cautare se refera mai ales la aceasta tara in special.

Asa ca punem noi mana frumusel pe un mouse si pe o tastatura din cele mai performante si ne apucam ca sa ne instruim in tot ceea ce tine de acest subiect delicat. In acest fel vom fi in stare sa purtam o conversatie, fie ea chiar si virtuala si in scris, despre tot ceea ce presupune o chestie de acest gen.

Si ai gasit ?

Da, stiam ca urmeaza sa ma intrebati asa ceva si tocmai de aceea o sa incerc sa nu ma grabesc deloc sa va ofer un raspuns rapid. Iar asta se intampla din simplul motiv ca eu am fost invatata pe la toate scolile pe la care am mai fost si inca mai sunt in viata aceasta a mea, de catre unii sau altii dintre profesorii pedanti pe care i-am avut si inca ii mai am pe la diferite materii pe care le studiez cu nesat, am fost invatata deci ca unui student nu e bine sa ii dai niciodata, cum se spune „mura in gura” toata acea informatie de care are nevoie pentru a invata ceea ce are el de invatat.

Pentru ca, asa cum bine stim cu totii, sau daca nu stim, ei iata ca ne ocupam sa invatam acum, nu ii poti starni curiozitatea cuiva in legatura cu tot ceea il intereseaza decat prin a-l pune pe el insusi sa isi gaseasca raspunsurile la propriile intrebari.

Si astfel ajungem acolo de unde am plecat si anume la subiectul zilei, cel legat de ingrijirea persoanelor varstnice in Germania, care se pare ca intereseaza pe din ce in ce mai multi dintre cei care imi acceseaza zi de zi acest blog al meu.

Si e normal sa fie asa.

E normal din simplul fapt ca, asa cum a invatat cam toata lumea – care chiar a pus mana si a invatat – la ora de economie politica, atunci cand inflatia este scazuta, somajul este crescut si invers. Iar asta e exact ceea ce se intampla acum in economia noastra cea romaneasca in care inflatia a stat luni bune in zona aceea extrem de redusa in care acum vreo 15 – 20 de ani, cand inflatia ajungea frecvent la rate de peste 100%, nimeni nu s-ar fi gandit ca ar putea ca sa fie posibil asa ceva.

Cum insa reversul medaliei preturilor in scadere este, asa cum am vazut, cresterea numarului celor fara niciun loc de munca pe o perioada mai indelungata, este normal ca din ce in ce mai multa lume sa fie interesata de aceste tipuri de joburi in strainatate.

Sa vedem insa de ce sunt la mare cautare aceste locuri de munca.

Sa presupunem deci ca esti un tip obisnuit in cautarea unui loc de munca intr-un oras din provincie.

De la acest profil au pornit in efectuarea unui studiu si cativa specialisti interesati de ceea ce isi doresc romanii cand vine vorba de joburi.

ingrijire batrani in germania

Si iata ce au aflat: pentru cineva care cauta astfel de joburi intr-un oras mic, conteaza destul de mult nivelul salariului, alaturi de o siguranta cat mai mare pentru locul de munca. Interesant este insa ca nici oportunitatile de dezvoltare viitoare in cariera profesionala nu sunt neglijate.

Nimic surprinzator pana aici.

Mai departe, pentru cei care participa constant la targurile de joburi, autorii studiului au gasit si atributele de atractivitate dupa care angajatorii sunt considerati de catre potentialii angajati a fi cei mai buni. Studiul a relevat ca dintre aceste atribute, pe primul loc se afla salariul oferit, apoi stabilitatea acelui loc de munca si posibilitatile oferite de a avansa pe scara ierarhica din companie.

Printre criteriile luate in calcul de catre cei care sunt in cautarea unui loc de munca se mai afla si eventualele beneficii extra-salariale (prime, bonusuri etc), un mediu de lucru prietenos, echilibrul oferit intre viata profesionala si cea personala, ca si felul in care se poate construi cea mai buna relatie cu superiorul ierarhic si cu cei din conducere.

Pe de alta parte, o mai mica importanta o are in ochii viitorului salariat implicarea firmei respective in tot felul de programe de genul celor privind responsabilitatea sociala sau faptul ca fabrica produce ceva de care potentialul angajat s-ar putea folosi.

Asa cum am vazut deci, stabilitatea unui loc de munca pare sa fie cel mai important lucru pentru un salariat, in timp ce un brand de renume si cu mare succes pe nisa de piata in care activeaza compania respectiva este important, insa mai mult pentru cei care se afla la inceputul construirii unei cariere de succes, cum ar fi de exemplu studentii.

O categorie aparte a studiului o reprezinta cei care isi doresc sa lucreze pe partea de vanzari a unei firme. Acestia considera de cele mai multe ori ca numai intr-o companie multinationala s-ar putea implini din punct de vedere profesional, punand accent cel mai mult pe asa numitele bonusuri de performanta.

Ajunsi in acest punct al discutiei noastre, cred ca este destul de clar de ce dintre toti cei care se afla in punctul de a-si cauta un job, si mai ales cand acest job este si primul, foarte multi aleg sa ingrijeasca persoane varstnice in Germania.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.