Artă din lemn: uşi de interior

Unul din materialele cu cele mai multe utilizari pe lumea asta este – ati ghicit – banalul lemn.

Si e normal sa fie asa, avand in vedere multiplele calitati pe care acesta le are, si care il fac sa aiba la fel de multiple intrebuintari intr-o gama extrem de larga de domenii.

Va plac sculpturile? – ar urma sa vina o intrebare fireasca. Iar pentru cei care au raspuns afirmativ la aceasta, ar urma sa vina si o a doua intrebare, la fel de fireasca: nu v-ati pus niciodata problema de ce majoritatea dintre cele mai reusite sculpturi se fac in lemn? Si cum se face ca aceste opere de arta din lemn se bat de la egal la egal cu cele facute din materiale mult mai dure, cum ar fi de exemplu marmura, alaturi de care dainuiesc o perioada la fel de mare de timp?

Ei bine, raspunsul la toate aceste intrebari este unul singur: lemnul este un material uluitor, care detine cateva calitati unice, pe care nu le gasim deloc, sau le gasim foarte rar la celelalte materiale.

In primul rand, lemnul este un material foarte usor, ceea ce face ca transportul sau in cantitati foarte mari sa nu fie o problema. In al doilea rand, lemnul este si un material extrem de usor de lucrat cu el, putand fi sculptat sau ajustat in foarte multe feluri, cu ustensile relativ simple.

Si, deloc de neglijat, pretul este unul din factorii – atu ai lemnului, care il face competitiv cu orice alt material de constructie.

Da, de constructie, pentru ca atunci cand am vorbit despre arta, aici am vrut sa ajung, la arta de a construi o casa, care, daca este facuta din lemn de catre cineva priceput, cu siguranta poate rivaliza cu cea mai celebra sculptura.

Si daca in toata casa ar exista doar usi de interior din lemn, chiar si atunci arta ar atinge cotele ei maxime.

Evident, numai si numai daca lemnul ar ajunge pe mainile cui trebuie. Pentru ca asa cum o sculptura de valoare poate fi realizata doar de catre un artist, tot asa o usa poate concura arta daca este facuta din priceperea unui mester maestru.

Care mester maestru normal ca nu poate fi gasit pe toate drumurile, ci doar accesand un site specializat asa cum este si cel pe care vi l-am recomandat eu mai sus.

Si de pe care va ofer doua sugestii, ca sa va starnesc curiozitatea:

Usa din imaginea de mai sus are un fel de nume de cod: M1. Insa pe cat de simplu este numele sau, pe atat de elaborat este procesul de productie din care a luat aceasta nastere.

Este o usa de interior cu grila, executata la comanda din lemn de tei sau stejar, culoare tek.

Trecem acum la ceva mai complex. Aceasta usa care ca nume de cod M7. Ea este facuta din lemn stratificat de tei sau stejar, culoare mahon.

Este prevazuta cu o traversa superioara semirotunda si cu 2 traverse oblice.

Si aceasta usa, ca de altfel toate usile pe care le veti gasi cu titlu de prezentare pe acest site, poate fi executata la comanda, cu dimensiunile alese de client.

Restul e doar placerea de a admira o usa cum se deschide si se inchide in casa ta…

Iata si niste date de contact extrem de utile:

Nume firma: SC M & Beny Company SRL
Producator de usi de interior si exterior din lemn

II puteti gasi la magazinul Colentina:
Sos. Colentina, nr.331 A, sector 2, Bucuresti
Nr. telefon fix: 021 24 11 353
Nr. telefon mobil: 0723 184 995

si la magazinul Valea Cascadelor:
str. Valea Cascadelor, nr.23, sector 6
Expotop Construct, stand A3
Nr. Telefon: 0763 681 190
Adresa de e-mail: office@usi-bune.ro

Program:
L – V: 9-18
S: 9-14
D: inchis

Zi si tu ceva