Sunt importante jucăriile?

Fiecare parinte are propriul mod de a-si educa copilul.

Daca altii isi rasfata copiii cu foarte multe jucarii, altii sunt mai rezervati si cumpara jucarii necesare, educative. Cu toate acestea, fiti constienti ca jocurile si jucariile joaca un rol important in dezvoltarea copilului. Acesta este motivul care explica de ce jucariile sunt clasificate in functie de varsta copilului. Apoi se pune problema alegerii tipului de jocuri si jucarii adecvate varstei. Pentru a putea determina jucaria potrivita pentru copilul dvs, trebuie mai intai sa intelegeti mai bine utilitatea jocurilor in educatia copiilor mici. Si desigur, sa alegeti un magazin de jucarii specializat.

Invata jucandu-se!

Nu trebuie sa credeti ca un copil care se joaca nu face nimic sau isi pierde timpul in distrageri fara scop. Intr-adevar, educarea unui copil incepe atunci cand este inca foarte mic. In aceasta perioada, el invata jucandu-se. Copilul incepe prin a cunoaste culorile, texturile, gusturile si chiar sunetele. In primul rand, este vorba despre dezvoltarea psihomotorie care se poate face cu ajutorul jucariilor pe care micutul le poate atinge. Apoi, cand va creste, va incerca sa dezvolte alte abilitati alergand, batand mingea etc. In acest moment, va exersa in principal controlul echilibrului si dezvoltarea muschilor. Prin urmare, jocurile sunt o modalitate prin care copiii isi pot perfectiona dezvoltarea, iar jucariile care ii insotesc in fiecare etapa variaza in functie de ceea ce incearca sa invete. Insa nu numai dezvoltarea fizica este ajutata de jocuri si jucarii. Capacitatea intelectuala, dezvoltarea sociala si limbajul sunt si ele vizate. Si pentru asta, exista un numar mare de jocuri si jucari care au ca scop stimularea creativitatii si imaginatiei intr-un mod jucaus.

Un copil care are o multime de jucarii, dar care se joaca singur este foarte trist. Dar dincolo de tristete, singuratatea poate impiedica dezvoltarea unui copil. Acesta este motivul pentru care este important ca un copil sa aiba prieteni sau ca parintii sai sa se poata juca cu el. Asa ca faceti-va timp pentru a participa la jocul cu cel mic. Jucariile pentru constructii din lemn sunt perfecte pentru construirea de case, santiere etc. 

Respectarea limitei de varsta pentru jucarii

Veti observa ca jucariile sunt clasificate in functie de varsta copiilor carora le sunt destinate (de la 0 la 3 ani, mai mult de 5 ani etc.). Daca aceste indicatii sunt recomandate de producatori, este pentru ca exista un motiv. Aceasta poate fi o problema de securitate, dar si de nivelul de indemanare al fiecarui copil. De exemplu, unui copil in varsta de 12 luni nu i se pot oferi jucarii din lemn cu parti mici pe care le-ar putea inghiti. Prin urmare, este esential sa respectati varstele indicate pe cutia fiecarei jucarii. Toate jocurile si jucariile sunt prezentate online cu o indicatie clar lizibila a varstei copilului caruia i se adreseaza articolul. Daca jucariile, de exemplu, au mentiunea „+3”, aceasta inseamna ca acestea nu sunt recomandate copiilor sub 3 ani.

Zi si tu ceva