Aproape totul despre apartamente Sebeş

Asa cum e si firesc, subiectul preturilor de pe pietele imobiliare locale din tarisoara noastra cea iubita nu se va epuiza chiar asa de curand.

Dupa cum a invatat tot romanul in cei 30 de ani de libertate postdecembrista, in capitalism crizele economice se succed una dupa alta, cu un interval de circa 10 ani intre ele. Iar piata imobiliara pare sa fie unul dintre domeniile cele mai afectate in timpul unui astfel de eveniment pe care nimeni nu il doreste, dar pe care nimeni nu il poate evita.

Astfel, daca pe undeva pe la inceputurile celebrei crize din perioada 2008-2012 preturile de la apartamentele mai vechi inregistrau aproape peste noapte scaderi si de peste 40%, urmate apoi de diminuari de valoare si de 20% anual, in anii care au urmat se pare ca preturile s-au stabilizat intrucatva. Iar apoi au inceput sa creasca din nou.

Cum insa criza sanitara generata de pandemie a adus cu sine si o criza economica, toata lumea se astepta ca piata imobiliara sa fie din nou grav afectata. Insa, spre surprinderea tuturor, se pare ca acest lucru (inca) nu s-a intamplat.

Ce putin in Sebes, unde agentiile imobiliare considera ca si 2021 va fi tot un an in care preturile nu vor scadea si, in cel mai rau caz, piata va stagna. Iar acest lucru, trebuie sa recunoastem, va fi mai ales in avantajul celor care vand.

Si anul 2020 a fost unul destul de bun pe aceasta piata. In mare, preturile nu au mai crescut atat de mult ca in anii trecuti. Totusi, in Sebes, ca in mai toata tara, apartamentele de vanzare vor fi tot dintre cele vechi, mai ieftine.

Cele ultracentrale, de exemplu, si vorbim aici de apartamente Sebes cu doua camere, au preturi care pornesc de la 40.000 de euro, in blocuri construite nu foarte recent.

In ceea ce priveste chiriile, specialistii din domeniul imobiliar sunt de parere ca acestea vor ramane si in noul an cam la acelasi nivel. La o garsoniera, chiria este de cca 200 de euro, evident calculata la pretul uneia sau alteia dintre zonele din oras, iar la un apartament cu doua camere se invarte in jurul a 250 de euro, cu variatii influentate de mai multi factori. Iar in acesti factori se includ si dotarile pe care le ofera proprietarii celor care vor sa inchirieze.

Casele in schimb nu prea se vand, si asta din cauza ca proprietarii lor inca mai tin la pret. Acest fenomen provoaca un relativ blocaj pe piata imobiliara, blocaj pentru care expertii agentiilor nu au o explicatie foarte clara.

Vestea buna care se parea ca va veni in 2021 din zona spatiilor comerciale va mai avea insa de asteptat pana sa se materializeze. Si asta din cauza faptului ca restrictiile impuse de autoritati se inaspresc in loc sa fie ridicate.

Astfel, pe acest segment de piata se prognoza ca 2021 va fi un an profitabil pentru cei care intentioneaza sa vanda. Chiar daca acesta prognoza nu s-a adeverit, multa lume se pare ca sta in expectativa pentru a vana un asemenea spatiu undeva intr-o zona din Sebes cu vad, ceea ce da semnale incurajatoare pentru economia locala. De aceea, nu e exclus ca ridicarea restrictiilor sa produca unele surprize placute.

Daca acest lucru va avea loc, e posibil ca cei care au un buget de cel putin 20.000 de euro sa isi poata gasi nu doar o garsoniera sau un apartament cu doua camere, situat intr-o anumita zona, ci chiar si un spatiu comercial care in aceiasi bani inseamna o afacere destul de buna, mai ales ca o asemenea suma se poate obtine relativ simplu de la o banca.

Ce care sunt interesati de mai multe detalii legate de piata imobiliara din Sebes, se pot adresa catre

San Casa SRL

Sebes, str. Transilvania, nr. 2, jud. Alba

E-mail: office@sancasa.ro

Telefon fix/fax: 0358882425

Facebook https://www.facebook.com/SanCasacomplexrezindential/

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.