7 sfaturi ca să-ţi transporți mobila simplu și rapid în noua locuință

Bucuria de a te muta într-o nouă locuință nu vine niciodată singură.

Gândul că vei avea de împachetat toate lucrurile pe care urmează să le transporți la noua adresă este unul care, cu siguranță, te preocupă. În plus, trebuie să te gândești din timp ce sumă poți investi în acest proces, de cât timp liber ai nevoie efectiv și, dacă va fi necesar să apelezi la o firmă de transport. 

Iată 7 sfaturi care te vor ajuta să treci cu succes peste cea mai grea parte a mutării, astfel încât tu să te poți bucura fără rezerve de această schimbare din viața ta. 

  1. Rezervă-ți cel puțin 3 săptămâni. Mutarea făcută din timp și treptat te va ajuta să resimți solcitarea cât mai puțin posibil. Acordă-ți cel puțin o săptămână pentru împachetarea lucrurilor, și alte două pentru transportul efectiv al acestora și instalarea lor în noul spațiu de locuit. 
  2. Fă-ți un plan de mutare. De la selectarea lucrurilor pe care intenționezi să le păstrezi și transportul mobilei, până la instalarea efectivă în noua locuință, fiecare pas necesită o planificare minuțioasă pentru a evita risipa de timp, energie și bani. Stabilește-ți de la bun început ce corpuri de mobilier vrei să muți prima dată și în ce ordine, cum poți transporta cât mai multe lucruri făcând cât mai puține drumuri (vizualizează pachetele cu lucruri și piesele de mobilier ca pe niște piese de Tetris care trebuie să se îmbine perfect, eliminând astfel spațiile negative). Dacă te gândești să apelezi la o firmă ce ofera servicii de mutare mobila, evaluează din timp oferta acesteia pentru a știi exact pe ce servicii te vei putea baza. 
  3. Pune lucrurile pe categorii și etichetează-le. Acesta este, probabil, unul dintre cei importanți pași. Mobilierul de mari dimensiuni, piesele de mobilier de mici dimensiuni, obiectele fragile, obiectele personale – fiecare categorie necesită o ambalare individuală și o etichetare specifică.  
  4. Selectează obiectele fragile și ambalează-le separat. Transportul obiectelor fragile este, aproape mereu, problematic. Aplica fâșii de bandă adezivă în X pe suprafața obiectelor fragile. Aceasta va reduce impactul vibrațiilor din timpul transportului și, implicit riscul ca aceste obiecte să se deterioreze. 
  5. Stabilește ordinea în care vor fi mutate lucrurile și piesele de mobilier. Mobilierul voluminos ar trebui, în mod normal, mutat cu prioritate, în timp ce pachetele cu lucruri personale sau cele cu obiecte fragile ar trebui aduse ultima dată. Dacă apelezi la o firmă de transport, asigură-te că vei folosi serviciile pentru a muta cu prioritate pachetele cele mai voluminoase și mai grele. 
  6. Ambalează mobila pentru transport astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu. Chiar și mobila foarte bine făcută poate avea de suferit la transport, iar colțurile sunt cele mai expuse. Cu cât corpurile de mobilier vor fi mai mari, cu atât riscul de daună va fi mai sigur. Demontează, în măsura în care este posibil, corpurile mari și aplică materiale pentru atenuarea șocurilor la colțuri (cauciuc, bucăți de textile, etc). În plus, asigură-te că spațiile din mașina de transport sunt corect folosite (prin demontarea elementelor de mobilier poți reduce spațiile negative).
  7. Stabilește modul de transport. Ai putea fi tentat să folosești mașina unui prieten sau o mașină de la locul de muncă pentru a transporta bunurile de la o adresă la alta. Riscurile sunt însă mari într-o astfel de situație (lipsa de echipamente eficiente pentru manevrarea, încărcarea și descărcarea mobilei te va pune în situația să improvizezi și pot apărea accidentări sau daune, de exemplu). Apelează la o firma de transport mobilă profesionistă pentru a reduce riscurile de deteriorare a bunurilor și a face mutarea în timp util.

Zi si tu ceva