Uleiuri, grasimi si oțet. Toate bio

Evident ca toata lumea ar incerca asa ceva, daca nu foloseste deja. Pentru ca oricine este constient de proprietatile nutritive ale acestor tipuri de alimente si mai ales daca acestea sunt, intr-o prima faza, intr-o cantitate mica.

Ajungem astfel intr-un alt domeniu.

Este vorba despre acel domeniu al produselor bio, pe care toata lumea il iubeste si de care cu totii se intereseaza atunci cand vine vorba de ceva nou.

Asa cum bine stim cu totii, uleiul extras din nuca de cocos nu este si nu ar putea ca sa fie in niciun caz incadrat la o categorie de ceva nou. Si asta din simplul motiv ca proprietatile sale sunt cunoscute destul de bine in mediile celor care consuma produse cosmetice sau comestibile de acest gen. Sau cel putin cam asta pretind persoanele in cauza.

Cate dintre aceste persoane stiu insa cu adevarat ca printre proprietatile uleiului obtinut din nuca de cocos se afla si aceea ca de la o anumita temperatura incolo isi schimba starea de agregare, trecand pur si simplu din faza solida in cea lichida ?

Tu, cel sau cea care imi citesti acum aceasta noua postare de pe blogul tau preferat, stiai acest lucru? Si daca da , mai stii si care este exact acea valoare a temperaturii mediului ambiant de la care se intampla acest fenomen curios prin care are loc schimbarea starii de agregare a uleiului de cocos din starea solida in cea lichida?

Pariez ca nu , si tocmai de aceea o sa iti spun eu ca aceasta temperatura este de 25 de grade Celsius. Ceea ce este mai important este insa faptul ca indiferent ca acest ulei se afla in stare lichida sau in stare solida , proprietatile sale sunt aceleasi, deci ele nu se pierd odata cu trecerea dintr-o stare de agregare in cealalta.

Uleiuri, grasimi si oțet

Da , va recomand nu numai uleiurile bio, ci si celelalte tipuri de grasimi de acest fel, la un loc cu otetul bio. Pentru ca exact in acest fel am aflat eu despre acesta proprietate minunata pe care o are uleiul de nuca de cocos: cautand informatii despre acest produs bio. Care nu este insa singura si, evident, nu este nici macar cea mai importanta dintre toate cele de care dispune acesta.

De exemplu , stiati ca acesta este extrem de bogat in grasimi saturate, ceea ce il face sa aiba unele proprietati foarte importante pentru noi ? Este vorba de hidratarea si hranirea pielii, atunci cand este folosit in domeniul cosmetic si de reglarea digestiei si sprijinirea la reglarea colesterolului astfel incat acesta sa ramana in limitele normale descrise de medicina.

Insa evident ca nu doar uleiul din nuca de cocos are tot felul de proprietati, care mai de care mai importante pentru vietile noastre sanatoase. Si otetul si celelalte grasimi bio sunt pline de calitati benefice pentru toti cei care le consuma.

Otetul balsamic, de exemplu, nu are adaos de zahăr caramelizat si prezinta un gust uşor, echlibrat intre dulce si acrişor. El nu are data de expirare, asa cum este de altfel prevazut chiar in legislatia specifica din acest domeniu.

Ei bine, de aceea eu cred ca toate cele de mai sus ar putea ca sa fie considerate de fiecare dintre cei interesati niste motive suficiente pentru a apela la un produs de acest gen.

Si nu doar atat : atunci cand aveti nevoie de asa ceva, eu una va recomand cu caldura sa accesati si pagina de FB https://www.facebook.com/arabioshop/ , pentru ca, asa cum ati vazut, doar aici puteti sa gasiti o multime de informatii interesante legate de acesta, ca si de multe alte produse din domeniul bio care ar putea sa va intereseze.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.