Ce job part time am abordat pentru a-mi rotunji veniturile

Stim cu totii ca pandemia a avut repercursiuni asupra multor oameni. Majoritatea s-au trezit peste noapte cu salariile mult diminuate sau chiar fara slujbe!

Personal, pot spune ca ma incadrez la categoria celor care au ajuns sa aibe salariul injumatatit, dar inca mi-am pastrat locul de munca. Dar pentru ca banii reprezinta ceva necesar pentru toata lumea, am decis sa abordez si un job part time, astfel incat veniturile mele sa se rotunjeasca.

Mi-a fost destul de usor sa ma decis ce anume vreau sa fac, motiv pentru care am abordat cateva cursuri calificate care sa ma invete tehnici de nursing, pe care sa le pot pune in aplicare pe viitor. Am aplicat atat pentru cursuri si tehnici cu frecventa la zi, dar si pentru varianta online.

Am decis sa ma indrept catre aceasta ramura, deoarece imi place sa lucrez cu copiii si cu oamenii varstnici, care au nevoie de ajutor. Intotdeauna mi-a placut sa ii ajut pe cei din jurul meu, pentru ca bucuria acestora ma ajuta sa merg mai departe. Stiu ca este greu uneori, dar viata nu este perfecta. Si in orice domeniu ai lucra, exista mereu usor si exista si greu. Pot spune, sincer, ca acest job part time nu are nici o treaba cu jobul meu initial, sunt doua chestii total diferite, insa amandoua ma implinesc si ma multumesc in egala masura. Nu cred ca as putea sa renunt la unul dintre ele. Pur si simplu mi-am dezvoltat abilitatea si dorinta de multitasking si pot spune ca mi-a reusit cu brio acest lucru. Si acum pot spune ca ma descurc destul de bine cu doua joburi, care imi plac foarte mult si care imi aduc implinire sufleteasca.

Potrivit definitiei ENC (Consiliului European de Nursing), actul de nursing sau nursing-ul cuprinde toate actiunile profesionale, si anume: ingrijirile autonome, interdisciplinare, bazate pe parteneriate si colaborare, care se adreseaza persoanelor, familiilor, grupurilor si comunitatilor pe tot parcursul vietii, persoanelor bolnave sau sanatoase, din toate mediile de ingrijire primare, secundare sau tertiare. Asistenta medicala include atat promovarea sanatatii, cat si educatia pentru sanatate si prevenirea bolilor, ingrijirea persoanelor bolnave, accidentate, cu dizabilitati, dar si a celor aflate in stadiul terminal al bolii.

Inca de cand ma stiu, eu am empatizat cu suferinta celor din jurul meu. Probabil de aceea am si rezonat cu idea de nursing. De cand activez si in acest domeniu, pot spune ca am cautat constant sa ma perfectionez si pe aceasta ramura. Cartile despre nursing si cele de specialitate sunt la ordinul zilei pentru mine, pentru ca stiu ca mereu am cate ceva de invatat. Este ca in domeniul medicinei, unde viata unei persoane tine strict de competentele pe care le-ai acumulat, dar si de experienta adunata in timp. Nu poti sa practici aceasta meserie doar de dragul banilor, pentru ca la un moment dat vei fi coplesit de realitate (si s-ar putea sa platesti consecintele propriilor actiuni). De aceea, daca simti ca ai o chemare pentru ceva anume, atunci fa acel lucru. In caz contrar, iti recomand sa te mai gandesti la alte variante.

Zi si tu ceva

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.