Înregistrare domenii, diferenţa dintre bloggerul profesionist şi cel amator

Activez si eu de ceva vreme pe aici, prin spatiul acesta comun pe care cu mandrie il denumim cu totii blogosfera.

Aceasta si alte cateva lucruri marunte ma fac sa imi inchipui uneori ca si eu as putea sa ma includ in categoria celor cunoscuti sub numele de bloggeri.

Doar ca exista multi altii care nu prea sunt asa ceva.

Si bineinteles ca urmeaza ca in continuare sa va ofer si ceva mai multe explicatii astfel incat sa nu va raman datoare niciunuia dintre cei care imi cititi si azi aceasta noua postare de pe blogul vostru preferat si sa nu credeti ca ma tin doar de afirmatii gratuite ca sa imi mai creasca si mie putin traficul si sa ma bucur ca un copil de Mos Nicolae.

Da, stiu si eu ca am un blog pe care scriu cat de des ma ajuta inspiratia, asa cum putini dintre voi va puteti lauda. Doar ca asta nu ma transforma automat intr-un blogger de profesie.

De ce stau lucrurile in acest fel , sau mai bine zis de ce consider eu ca lucrurile stau asa, o sa va explic numaidecat. Doar sa aveti putintica rabdare, vorba lu’ conu Trahanache.

Din multitudinea de bloguri pe care le cititi fiecare dintre voi aproape zi de zi, care dintre ele credeti ca sunt intretinute de bloggeri adevarati? O intrebare care poate primi raspunsul corect doar daca vom reusi sa dam o definitie exacta notiunii de „blogger profesionist”.

Iar acest lucru nu este chiar atat de greu pe cat ar putea ca sa para el asa , la o prima vedere. Si daca e sa ne uitam putin mai sus, in ceea ce am scris ca titlu al acestei postari, e clar cred deja pentru toata lumea cam cum stau lucrurile din punctul asta de vedere.

E vorba de inregistrare domeniu, desigur.

Orice blogger incepator stie, sau cel putin ar trebui sa stie , si asta inca de cand isi pune pentru prima data in gand ca sa se apuce el asa de conceput un site pe care sa isi astearna gandurile , ca exista cativa pasi pe care va trebui ca sa ii faca , mai devreme sau mai tarziu, daca vrea ca sa se ocupe exclusiv de blogareala si asta la modul cel mai serios.

Ok, idei in legatura cu ceea ce urmeaza ca sa scrie are cred ca oricine si asta in numar infinit. Ce te faci insa cand iti dai seama ca , dincolo de impresia artistica, pentru ca un blog cum este si cel la care te-ai gandit tu sa aiba succesul scontat la cititori mai e nevoie si de o nota cel putin la fel de mare la impresia tehnica?

Si, asa cum stie bine oricare dintre noi, prima impresie este cea mai importanta in orice domeniu. Iar in domeniul acesta al bloggingului , da bine la public sa se vada ca ai apelat la o inregistrare domeniu propriu , astfel incat lumea sa te poata identifica mai usor si sa te poata cauta si mai usor pe motoare.

Iar acum luati lista cu blogurile pe care le cititi in mod frecvent – daca aveti, si eu sper ca sa aveti asa ceva – si uitati-va cu atentie la ea. Cate dintre blogurile de acolo sunt pe domeniu propriu?

Pai cam prea putine, nu-i asa? Evident ca lucrurile stau in acest fel, si asta din simplul fapt ca si blogareala asta la nivel profesionist nu este chiar pentru oricine.

Pentru ca nu oricine isi da seama ca un blogger adevarat trebuie sa aiba un domeniu inregistrat la gazduire.ro, de exemplu.

Uite de asta eu chiar pot sa ma consider o bloggerita profesionista in adevaratul sens al cuvantului.

Zi si tu ceva