Gripa, baubaul de sezon

Daca iti place sa te informezi numai citind meme-uri pe retelele de socializare, atunci probabil ca nu mai e mult timp pana cand in fluxul de noutati iti va aparea o poza mare cu un text de genul: “Stii ca inca nu s-a incalzit afara cand primesti mereu date despre numarul bolnavilor de gripa.”

Daca insa iti place sa te informezi din surse ceva mai credibile, atunci vei citi pana la capat ceea ce am scris eu in acest articol.

Trebuie sa ne fie frica de gripa?

Este adevarat ca in perioada aceasta gripa afecteaza un numar mai mare de persoane decat de obicei. Stirile insa sunt care mai de care mai alarmante. Numarul deceselor cauzate de gripa creste de la o zi la alta.

Partea mai grava e ca toate acestea nu le gasim pe site-urile de „fake news”, ci sunt stiri in jurnalele din prime time. Iar Ministerul Sanatatii confirma. Mai mult, dupa mai multe zile de stat in excpectativa, este declarata oficial epidemia de gripa.

Urmarile le stim cu totii: scoli inchise, marirea numarului de doze de vaccin din rezerva spitalelor, atentionari repetate pe toate canalele de comunicare.

In conditiile astea, nu e de mirare ca multi dintre cei din jurul nostru incep sa se isterizeze. Ii putem invinovati? Cu totii avem copii mici si parinti batrani. Daca se contamineaza si ei, ce facem?

Doar ca prima solutie in cazuri de genul acesta este sa ne informam mai bine. Si, slava Domnului, in era Internetului chiar avem de unde.

Da, toate cele de mai sus sunt adevarate. Doar ca ele reprezinta numai jumatate de adevar.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.