La purtător

Despre felul in care tehnologia ne-a schimbat viata si continua sa o faca zi de zi s-a mai scris.

Si probabil se va mai scrie inca foarte mult timp de acum incolo, avand in vedere ca nu numai cei priceputi la tainele artelor frumoase, ci chiar si jurmalistii, ba in ultima vreme si tot mai multi dintre bloggeri se minuneaza prin operele lor despre ce poate sa faca pentru noi mintea umana.

Scrisori trimise cu viteza gandului, imagini vazute in acelasi timp cu cel care face fotografia respectiva, filme si filmulete care mai de care mai desuchiate montate de amatori care isi inchipuie ca au ajuns profesionisti peste noapte, toate acestea pareau de domeniul fantasticului in urma cu doar vreo 10 ani.

In felul acesta, putem spune ca fiecare generatie de oameni are posibilitatea sa parcurga in timpul vietii mai multe generatii de tehnologie, in totala contradictie cu perioadele din urma in care se intampla exact pe dos: mai multe generatii de oameni nu stiau altceva decat dispozitivele produse in aceeasi generatie tehnologica.

Desigur, implicatiile acestei noi realitati asupra vietii fiecaruia dintre noi sunt multiple si nebanuite si poate ca doar cei care ne vor studia vremurile acestea ale noastre la orele lor de istorie vor putea scoate la lumina intregul impact avut de noua tehnologie asupra celei mai vechi dintre generatii, care a prins si radioul pe lampi si televizorul alb-negru.

Dintre toate binefacerile acestor noi dispozitive este destul de greu sa o alegi pe cea pe care o putem incadra la categoria de „cea mai importanta”, dar aruncand asa putin o privire circumspecta asupra tuturor caracteristicilor puse la dispozitie de avalansa de gadgeturi care au inundat pur si simplu piata, am putea remarca una pe care o au absolut toate si de aceea e clar ca ea le foloseste cel mai mult oamenilor care le utilizeaza.

Este vorba despre faptul ca acum toate telefoanele, calculatoarele, tabletele si orice altceva mai este disponibil la vanzare cu preturi destul de accesibile cu tot cu protectia plus accesoriile necesare pe magazine virtuale precum phoneguard.ro , ei bine toate acestea sunt autonome nu numai din punct de vedere al alimentarii cu electricitate – oferite generos de o baterie cu multe ore de functionare – ci mai ales din punct de vedere al legaturii cu reteaua care le permite sa faca intre ele schimbul de date.

Ce te faci insa atunci cand bateria nu se mai ridica la nivelul asteptarilor tale de consumator plin de fitze? 🙂

Adica cum? Adica uite asa: tu esti un tip extrem de vorbaret sau o tipa extrem de vorbareata si iti place sa stai aproape non stop la taclale cu prietenii si cu dusmanii de pe telefonul tau propriu si personal.

Doar ca acesta, fiind limitat ca orice masinarie, nu poate sa suporte toata tensiunea de care are nevoie convorbirea ta si nu ma refer aici la faptul ca mai totdeauna discutiile tale sunt extrem de tensionate.

Ceea ce vreau sa spun este ca tensiunea electrica din baterie se cam duce mult prea rapid pentru nevoile tale si atunci te trezesti ca iti moare telefonul.

Ce e de facut in aces caz? Pai ce altceva decat sa apelezi la serviciile unui site pe care poti sa gasesti o oferta variata de baterii externe.

Folii iPhone – PhoneGuard

Si nu doar atat. Daca te uiti cu atentie la poza pe care ti-am lasat-o alaturat, vei intelege de ce nu e treaba unui producator de telefoane mobile sa faca produse rigide, ci trebuie doar sa se concentreze numai asupra tehnologiei inalte.

Pornind de aici, e clar ca urmatoarele generatii de gadgeturi vor marsa in continuare tot pe aceasta idee care le va oferi oamenilor un confort mai mare din toate punctele de vedere.

Zi si tu ceva