Forța e cu tine

Se ştie că viaţa întreagă este o luptă.

Sau un joc de carti in care trebuie sa faci intotdeauna cea mai buna partida chiar daca nu ti-au venit in fiece zi cele mai bune carti in mana.

Numai ca toate astea tin deja de filosofie si asta e chiar ultimul lucru cu care as vrea sa va impui capul azi pe blogul acesta al meu. 🙂

Asa ca cel mai bine ar fi sa ne intoarcem la oile noastre, nu-i asa?

Normal ca asa e, doar ca lasand la o parte toate chestiile filosofice de care aminteam in cele de mai sus, ramane totusi faza cu lupta pentru existenta pe care se pare ca mai mereu o va castiga numai si numai cel mai puternic dintre noi toti.

Si aici intervine in cele din urma necesitatea unei lamuriri legate de gasirea unei definitii cat mai exacte pentru notiunea de puternic. Desigur, fiecare dintre noi este cat se poate de puternic in felul sau, iar dovada cea mai elocventa ca lucrurile stau exact in acest sens si nu altfel este simpla constatare a faptului ca existam si pe deasupra chiar o mai si ducem bine mersi. 🙂

Si asta din simplul fapt ca evolutia a fost destul de marinimoasa cu noi, oamenii, si ne-a dat multa forta nu numai fizica, ci si – mai ales – psihica, iar aceasta din urma pare sa fie de fapt adevarata putere a rasei umane.

Si cu toate acestea se pare ca aceasta forta a mintii nu este nici pe departe de ajuns pentru a putea supravietui in cadrul societatii noastre umane, care desi se vrea a fi tot mai moderna si evoluata, sfarseste tot mai des prin a ne da de inteles ca de multe ori are la baza asa numita lege a junglei.

Iar in aceste conditii, uneori suntem fortati sa ne intoarcem la baza evolutiei speciei noastre si sa incepem sa ne bazam din nou si din ce in ce mai mult pe cealalta forta a noastra si anume pe cea fizica bruta. Cine o are.

Pentru ca din pacate in zilele aceastea ale noastre tot mai multi dintre noi isi neglijeaza sanatatea psihica si astfel, de multe ori, risca sa cada prada efectelor unor boli grave precum anxietatea sau depresia.

Pentru toti ceilalti insa, care iubesc viata activa si care practica tot felul de sporturi pentru a-si pastra mintea sanatoasa in corpul si mai sanatos, exista mereu o gramada de alternative precum sali de fitness si bodybuilding, in care se poate recapata nu numai forta si frumusetea fizica la superlativ, ci si cea mentala.

Daca si tu faci parte din aceasta din urma categorie a oamenilor activi, atunci nu pot decat sa te felicit si sa iti spun ca te invidiez pentru vointa de fier.

Insa dincolo de asta, mai exista si categoria aceea a oamenilor care nu au suficienta vointa de a se debarasa de toxinele sociale si ajung sa cada rapusi de tot felul de boli psihice. Iar numarul lor este in crestere si acest lucru tinde sa devina o problema pentru intreaga societate.

Ce faci daca ai ajuns la capatul fortelor din punct de vedere psihic? Te lasi rapus de greutati si incepi sa ai ganduri din ce in ce mai negre?

Niciodata! Mai ales in ziua de azi, cand medicina a evoluat atat de mult incat exista leac pentru aproape orice maladie, fie ea a trupului sau a mintii.

Si cum fiecaruia dintre noi ar putea sa i se intample sa ajunga intr-o astfel de situatie, e bine sa retinem datele de mai jos:

Centrul Medical Laura Catana

Tel.: 0746-287-101
Orar : Non stop
E-mail: office@doctor-psi.ro
Adresă: Str. Horea, Nr. 148A, Pianu de Jos 517536

Facebook: https://www.facebook.com/CentrulMedicalLauraCatana/

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.