Calculul și plata impozitelor în UK (II)

(partea I aici)

Tot ce are legătură cu calculul și plata impozitelor în UK se învârte în jurul UTR.

UTR este acronimul de la Unique Taxpayer Reference, cunoscut şi sub numele scurt de Tax Reference. Acesta este un cod unic de referinţă format din 10 cifre care i se alocă fiecărei persoane la prima înregistrare ca persoană fizică sau ca asociat al unei firme Ltd în sistemul naţional de evidenţă a contribuabililor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Îl poţi găsi pe documentele primite anterior de la HMRC. Dacă nu mai ai niciunul din aceste documente, poţi solicita să ţi se spună care este UTR tău, dupa ce te identifici, folosind serviciul online help sau sunând la numerele de telefon de pe acelaşi site.

Dacă anul fiscal anterior a fost primul în care ai realizat venituri în Regat şi nu ai trimis un formular de tax return, atunci trebuie ca mai întâi să te întregistrezi în calitate de nou contribuabil, în funcţie de tipurile de venituri realizate. Va dura circa 20 de zile până când cererea ta de înregistrare va fi procesată, de aceea trebuie să iei şi această perioadă de timp în calcul pentru a nu depăşi timpul limită de depunere a formularului fiscal.

Declararea calităţii de contribuabil în UK o poţi face şi online, la adresa https://www.tax.service.gov.uk/shortforms/form/CWF1ST?dept-name=CWF1&sub-dep

Dacă alegi varianta online, asigură-te că foloseşti un browser up to date şi că vei completa toate câmpurile cerute în mod obligatoriu, altfel cererea nu va fi trimisă si nici nu o vei putea salva.

(continuarea aici)

Zi si tu ceva