Calculul și plata impozitelor în UK

Dacă te numeri şi tu printre românii din UK care au probleme cu calculul taxelor la încheierea anului financiar, articolul de faţă îşi doreşte să îţi vină în ajutor cu câteva informaţii utile.

Conform legislaţiei din Marea Britanie, toţi cei care realizează venituri din  salarii, pensii şi dobânzi la conturi de economii pe teritoriul Regatului, vor plăti impozitele prin reţinere la sursă, în momentul obţinerii respectivului venit, astfel că nu trebuie să facă nimic în acest sens.

         Cei care realizează venituri din alte surse decât cele menţionate mai sus trebuie să completeze un formular – asa numitul „tax return” – prin care contribuabilul declară pe proprie răspundere suma totală a acelor venituri obţinute pe tot parcursul anului fiscal anterior.

         În UK anul fiscal începe pe 6 aprilie şi se termină pe 5 aprilie anul următor, aşa că tax return trebuie completat după această dată şi depus pe hârtie până la 31 octombrie acelaşi an sau online până la 31 ianuarie anul următor. 

         Atenţie! Dacă nu trimiţi formularul de tax return în termenul legal, vei plăti penalităţi în valoare de 100 de lire sterline, dar suma poate fi mai mare dacă depăşeşti termenul legal de depunere cu mai mult de 3 luni. De asemenea, vei plăti penalităţi şi la plata impozitului datorat, dacă aceasta s-a făcut după termenul stabilit de legea engleză.         

Pe baza acestui formular, autorităţile fiscale de la Her Majesty Revenue and Customs (HMRC) îţi vor calcula suma ce îţi revine ca obligaţie de impozit şi îţi vor trimite o hotărâre de impunere cu tot ceea ce ai de plată catre statul britanic.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.