Optimizare SEO

Eşti un blogger înrăit. Supărat, mai ceva ca un rocker. Şi nu esti singur. Mai ai o familie de multe sute de milioane pe lumea asta, toţi cu acelaşi of în suflet: cum să îmblânziţi motoarele de căutare.

Deci cum să vă faceţi ştiuţi?

Asta o stie orice blogger care are un minim de experienta gugaleasca: diferenta dintre stiut si nestiut o face optimizarea SEO. A oricarui site, fie ca e blog, sau, si mai important, fie ca e magazin virtual.

Ce sunt niste motoare de cautare stie orice copil de trei ani care se joaca la calculator. Ce va sa zica insa o cautare de asemenea motoare nu stie insa aproape nimeni, in afara unor initiati in tainele vizibilitatii pe internet, care se pricep sa le dea anumitor cuvinte de pe site-ul tau forta necesara scoaterii tale din anonimat.

Acuma, nu este mai putin adevarat ca un serviciu profesionist de optimizare SEO nu este chiar de nasul oricui. Pentru a ajunge la un nivel corespunzator trebuie sa o iei de jos, sa inveti bazele SEO si sa faci multa practica direct in mediul online.

Iar asa ceva presupune mult timp alocat, multa munca, destula pasiune si rabdarea de a ajunge la rezultatele dorite la momentul potrivit, in conditiile in care nimic nu se poate construi peste noapte.

Cel putin nu in domeniul acesta. Pentru ca SEO presupune ca sa muncesti continuu, zi si noapte, pentru niste rezultate palpabile, care vor aparea peste cateva saptamani sau poate chiar peste cateva luni.

Si, odata ce ai ajuns acolo unde ti-ai propus – adica pe prima pagina de pe Google, sau poate chiar pe prima pozitie de sub anunturile platite – nu trebuie sa te culci pe o ureche, ci sa continui sa faci si mai bine ceea ce ai facut bine pana in acel moment.

Pentru ca optimizarea SEO in sine nu este altceva decat o lupta. Cu site-urile concurente care ravnesc sa iti ia locul obtinut cu greu in cautari, cu botii motoarelor de cautare si cu update-urile frecvente ale algoritmilor acestora, cu care trebuie sa fii mereu la curent.

Partea proasta e ca fiecare blogger amator se crede administrator profesionist de site-uri si isi inchipuie ca printr-o simpla bolduire de cuvinte ai reusit sa incaleci definitiv salbaticul Google. Mai rau, sunt unii dintre noi care isi bolduiesc articolele integral cu convingerea ca motoarele ii vor afisa intotdeauna pe prima pagina, cand efectul este exact invers: Google penalizeaza astfel de articole, iar blogul ramane forever in anonimitatea internautica.

Partea si mai proasta e ca exista si o gramada de falsi profesionisti – asa cum am gasit relatat pe un articol de pe net – cand vine vorba de SEO. Pentru ca optimizarea unui site pentru motoarele de cautare este de fapt o adevarata arta prin care un site sau o pagina web creste ca pozitie in motoarele de cautare. Iar asta evident ca nu o poate face oricine, ci doar anumiti artisti, care realizeaza promovarea manual, nu prin softuri, asa cum crede multa lume.

Iar profesionistii care se ocupa de aceste optimizari au gija ca la sfarsit sa iti prezinte si rapoarte detaliate, fara niciun cost suplimentar.

Asadar, cred ca se impune sa sintetizam tot ce am scris in cele de mai sus, ca sa fie totul pe intelesul fiecaruia dintre cei care ne citeste:

–         SEO inseamna optimizarea unui site astfel incat sa apara cat mai des in rezultatele afisate de motoarele de cautare de pe internet celor care le utilizeaza

–         Desi pare simplu, SEO este extrem de complicat si nu este la indemana oricui

–         SEO facut de neprofesionisti are aproape intotdeauna un efect contrar, adica site-ul respectiv devine invizibil pentru motoarele de cautare

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.