Cum să începi o afacere pe Internet

Când ne gândim la afaceri pe Internet, în funcţie de starea de spirit pe care o avem, putem să fim optimişti sau pesimişti. Putem crede că noi nu vom fi în stare niciodată să dezvoltăm afaceri online sau putem să fim încrezători în imaginaţia şi în energia noastră care ne pot ajuta să demarăm diverse afaceri de acasă.

Voi prezenta în continuare câteva idei de afaceri de acasă care ar putea să vi se pară interesante.

În zilele noastre majoritatea oamenilor conştientizează că natura este un bun de mare preţ al tuturor şi că ar trebui să facem tot posibilul să o protejăm. Toţi ne-am bucurat pe parcursul vieţii de bradul de Crăciun natural, cu miros proaspăt de cetină în casa noastră timp de câteva zile, după care, dezbrăcat de podoabe, ne-am debarasat de el. Dacă am avea spaţiu suficient pentru a planta cel puţin atâţia brazi câte familii cu copii sunt pe strada noastră, ar fi o idee minunată. Fiecare copil ar alege un brăduţ pe care să îl decoreze şi unde să îi aducă Moşul cadourile, desigur contra unei mici sume de bani. Cu siguranţă ar fi o afacere profitabilă.

Rămân în sfera evenimentelor importante pentru familii şi mă gândesc cât de mult efort este necesar din partea unei familii când fiul sau fiica se căsătoresc. Dacă au însă pe cineva în apropiere care se poate ocupa cu plăcere şi cu abilitate de acest aspect, toată lumea este mulţumită. Mare parte din organizarea evenimentului se desfăşoară acasă, la locaţia organizatorului.

Să zicem că au trecut anii şi cei care cu zece ani în urmă s-au căsătorit jurându-şi iubire eternă, descoperă că nu sunt chiar compatibili, dar nici nu ar dori să se separe. În acest caz un mediator este soluţia ideală. Acesta de obicei lucrează de acasă şi consiliază clienţii online sau la telefon. Astfel de mediatori dau sfaturi bune şi în alte domenii ale vieţii cum ar fi cariera.

Dacă eşti o persoană sensibilă la delicateţea florilor şi nu te plictiseşti combinându-le şi aranjându-le în aşa fel încât să arate uimitor, poţi să te ocupi de aranjamente florale de acasă, pe care să le vinzi.

Dacă zacusca, dulceaţa, murăturile sau alte produse conservate sunt punctul tău forte, ai putea profita de această abilitate vânzând o parte din ceea ce produci. De asemenea poţi comercializa pâine şi produse de patiserie dacă îţi cumperi echipamentul necesar în propria bucătărie.

Tuturor ne place să oferim cadouri celor dragi dar de multe ori pur şi simplu nu avem timp să dăm cadoului pe care vrem să îl oferim aspectul dorit. În acest caz am putea apela la o persoană care se ocupă de acest aspect mult mai competent decât noi. Aranjarea coşurilor de cadou ar putea fi o idee de afacere care să ţi se pară interesantă.

Deşi toţi putem face fotografii cu propriile telefoane, ceea ce avem noi nu se poate compara cu fotografiile unui profesionist în special când este vorba de nunţi sau de alte evenimente unde este necesară arta unui profesionist. Prin urmare nici ocupaţia de fotograf nu este de neglijat.

Un aspect important indiferent că este vorba de afaceri pe Internet sau de afaceri la sediul personal sau de un loc de muncă la care mergem de la 9 la 17, este gândirea limpede. Omul nu poate să gândească limpede dacă emoţiile sale sunt bulversate. Dacă un om gândeşte limpede, este stabil emoţional dar nu este sănătos fizic, nici în acest caz nu poate să avanseze în lumea afacerilor. Prin urmare, condiţia esenţială pentru demararea oricărei afaceri este armonia omului între minte, gânduri, emoţii şi corpul biologic.

Autor: Dan Paunescu www.afaceri.net

In paginile acestui site web veţi gasi foarte multe trucuri, secrete si stategii, plus o mulţime de exemple, care vă vor ajuta să obţineţi succesul online într-un timp cat mai scurt

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.