Hrană albine

Cred ca nu mai exista cineva care traieste in lumea aceasta a noastra de astazi care sa isi inchipuie ca se mai poate face agricultura moderna fara sa se tina seama de progresul stiintei si tehnicii.

Este practic imposibil sa se obtina productii la hectar care sa asigure hrana pentru o populatie mereu in crestere fara ajutorul unor anumite tipuri de pesticide, de exemplu, al caror rol este acela de a elimina concurenta neloiala pe care o fac buruienile plantelor pe care le cultivam in ceea ce priveste hrana si lumina.

Toate cele pe care vi le-am detaliat mai sus sunt cu totul valabile si atunci cand vine vorba de ceea ce literatura de specialitate denumeste cu un termen generic plante furajere, a caror importanta in obtinerea unor productii animaliere de calitate este de fapt decisiva.

De aceea, pentru obtinerea unor furaje corespunzatoare se folosesc asa zisii biostimulatori de crestere, care, asa cum le spune si numele, au rolul de stimula cresterea plantelor.

Un alt lucru cel putin la fel de important este tipul de seminte folosit. Unele seminte de soia, tratate corespunzator si atent selectionate prezinta avantajul cautat de toti fermierii de a da nastere unor plante viguroase, suculente si foarte nutritive, calitati ce sunt esentiale in alimentatia furajera a tuturor animalelor.

Avand in vedere toate cele de mai sus, este clar pentru oricine se pricepe cat de cat la agricultura plantelor furajere si la zootehnie, ca astazi agricultura moderna poate face adevarate minuni in ceea ce priveste productiile de furaje si de carne, cu conditia sa fie respectate cateva reguli absolut esentiale pentru sanatate.

Si aici ajungem exact acolo unde ne propusesem, si anume la reguli.

Toata lumea stie ca aceste pesticide, oricat de benefice ar fi, au si efecte adverse asupra mediului inconjurator, iar una dintre cele mai afectate specii sunt albinele.

Evident, nu doar aceste insecte au de suferit, insa albinele sunt tot timpul tratate diferit datorita rolului lor extrem de important in natura si in alimentatia noastra.

De aceea, este absolut necesar ca toti cei care se ocupa de apicultura sa aiba in vedere, atunci cand iau in calcul cea mai buna hrana albine, de sfaturile pe care vi le voi da eu in cele ce urmeaza.

Este foarte indicat ca hrana pentru albine sa contina si un tratament eficient impotriva actiunii pesticidelor care se gasesc peste tot in natura.

De aceea, va recomand Vitaeapis, un produs care va ofera protectie impotriva pesticidelor.

Vitaeapis este un preparat pentru albine cu formula imbunatatita, care stimuleaza autocuratarea si instinctul igienic al acestora.

El are un efect de protectie impotriva efectelor negative pe care le pot avea pesticidele asupra coloniilor de albine.

Conform studiilor stiintifice derulate, Vitaeapis protejeaza cu succes impotriva neonicotinoidelor din pesticide.

Aceste este un supliment alimentar care se administreaza in hrana albinelor odata cu siropul de zahăr.

Mod de preparare: se poate folosi intr-un raport de zahar/ apa de 1: 1 sau 1: 2 .

Produsul contine 2 ml de Vitaeapis si poate fi folosit la cel mult un numar de 10 familii de albine. Se va adauga in siropul rece, prin amestecare continua astfel incat in cele din urma sa se obtina o solutie limpede.

Soluția astfel obtinuta se va turna cu atentie în benzile intermediare. Se poate pulveriza direct pe albinele de pe rame sau li se poate adauga în hrana obisnuita.

Atentie: nu se va adauga Vitaeapis in siropul care are temperatura de peste 40 de grade Celsius.

Vorbind despre sirop, va recomand Apiinvert, un produs foarte bun pentru hranirea regulata a albinelor.

Acesta are in compozitie fructoza, si zaharoza si, foarte important, nu fermenteaza si nu se cristalizeaza.

Apiinvert se recomandat ca hrana in sezonul de primavara si in cel de toamna. Un avantaj deosebit il constituie faptul ca la acest produs nu mai este necesara adaugarea altor ingrediente si nici macar a apei, ceea ce il face foarte usor de folosit si administrat.

Apiinvert se prezinta sub forma de baxuri sigilate de cate 28 de kg fiecare cu dimensiunea de 34 x 25 x 25 cm, si este prevazut cu un dispozitiv de dozaj.

Iar pentru a face rost de toate acestea, va recomand sa tineti cont de urmatoarele date:

SC Apis SRL

Adresă: Blaj, jud Alba, str. Gh Baritiu, nr 32 (zona industriala, fosta Fabrica Bergenbier)

Telefon: +40-745-582-990 / +40-0758-083-784

E-mail comenzi: comenzi@apis-blaj.ro

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.