Eu, cumnată-miu şi popa ne declarăm cetăţeni de onoare

Potrivit legii, în Românica noastră, titlul onorific de Cetăţean de Onoare se acordă de către autorităţi „unei persoane a cărei activitate sau existenţă este legată în mod deosebit de viaţa localităţii sau pentru talentul şi serviciile deosebite aduse de aceasta localităţii.”

Titulatura acesta li se alocă mai ales celor care au reusit sa creeze ceva recunoscut intr-un domeniu cum ar fi: arta, cultura, stiinta sau sanatate. Nu sunt neglijati nici oamenii de afaceri cu dare de mana sau sportivii cu multe cupe.

Insa, ce sa vezi, intr-o comuna din Moldova, din cei 5.000 de locuitori ai sai, nu mai putin de 20 sunt Cetateni de Onoare. :mrgreen:

Si asta nu e tot. Comuna moldoveneasca cu pricina este singura localitate din lume in care primarul si-a acordat singur acest titlu. Pe langa el, din cele 20 de personalitati care si-au pus talentul si serviciile deosebite in slujba comunitatii se mai afla si cei doi popi din sat, cel catolic si cel ortodox, dintre care unul este chiar cumnat cu primarul.

Pe lista hotararii Consiliului Local, aprobata de Prefectura, se mai afla vanzatorul de la magazinul din sat si tehnicianul veterinar.

Satenii afirma ca acordarea titlurilor, care le confera Cetatenilor de Onoare si anumite avantaje materiale printre care scutirea de taxe, s-a facut pe baza sustinerii electorale pe care cei in cauza au manifestat-o pentru primar.

Un exemplu de urmat pentru toti edilii din tarisoara care mai vor cate un mandat! 🙂

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.