pompierii salveaza tot

Pompierii salvează tot

Cum lucrurile merg atât de bine prin ţărişoara noastră de groază, pompierii au terminat de salvat vieţile celor aflaţi în centrul incendiilor şi s-au axat, mai nou, pe… pisici!

Sau cel putin asa am gasit intr-o stire de acum vreo 4 ani despre descarcerarea din judetul Galati.

In miezul iernii, in toiul noptii, niste tineri care se intorceau de la disco au auzit un mieunat disperat care venea de la motorul unei masini parcate pe langa care au trecut, ceea ce i-a facut sa se alerteze.

Cum singuri nu au reusit sa faca nimic, au pus mana pe telefon si au sunat rapid la 112, unde au raportat aceasta urgenta de gradul zero.

Acuma eu stau si imi inchipui toata scena: mai multi adolescenti veseli se intorc de la distractie si suna la 3 dimineata la serviciul 112 ca sa cheme descarcerarea pentru a salva o pisica prinsa in blocul motor al unei masini de pe trotuar.

Prima reactie pe care putea s-o aiba cineva ar fi fost: baieti, ati baut ceva? Sunteti siguri ca nu vi se pare? Intelegeti ca alertarea serviciului de urgenta fara un motiv temeinic se pedepseste conform legii?

Cum insa operatoarea pare sa fi fost o persoana foarte miloasa si iubitoare de pisici, imediat s-a pus in miscare toata echipa de pompieri de la ISU Galati care s-a prezentat la fata locului in timp record si a constatat urmatoarele:

Una bucata pisica se cuibarise in motorul cald al unei masini proaspat sosite, pentru a scapa de ger. Si se cuibarise atat de bine, incat isi prinsese labutele intre cabluri si nu mai putea sa iasa.

Credeti ca operatiunea de descarcerare a fost una usoara? Va inselati! Bravii pompieri au avut nevoie chiar si de ajutorul chefliilor care i-au alertat pentru a putea duce la bun sfarsit operatiunea.

Dar, cum misiunea a fost indeplinita cu succes, audienta ad-hoc i-a aplaudat cu frenezie pe toti cei care au salvat animalul.

Cu asa pompieri nu ne mai e frica de incendiile din Galati, nu? 😆

Zi si tu ceva