Cum a rezolvat Ceauşescu problema poluării din Paris

Acuma, că tot a început relaxarea prin Europa, hai să ne ocupăm puţin şi de cei din Paris, care au descoperit apa caldă dupa noi.

La mai bine de 25 de ani după ce au privit la televizor comedia de groază de la Târgovişte, franţuzoii s-au trezit să aplice şi ei de ceva vreme un model patentat cu succes de Marele Cârmaci ani la rândul în ţara despre care orice parizian subţire stie doar că e populată cu persoane de etnie rromă.

Mai exact, e vorba despre celebra măsură cu circulatul maşinilor alternativ, când cele cu soţ, cand cele conduse de demoazelele fara soţ. 🙂

Numai că, spre deosebire de decretul dictatorial al Tovaraşului, odioşii de pe malurile Senei – in frunte cu sinistra primaritza a Parisului, Anne Hidalgo – s-au dovedit chiar mai comunisti decat papa: nu se circula o duminica asa si o duminica invers, ci… o zi cu soţ, o zi fara soţ!!

Explicatia este simpla: daca nea Nicu o facea ca sa se distreze pe seama românaşilor fara benzina, parizienii au pus-o ca sa scape de poluarea alarmanta din oras, la pachet cu alte masuri urgente precum transport in comun gratuit sau facilitati pentru biciclisti.

Pai buey capitalistilor, voua nu va e asa putin sa faceti misto de comunisti si apoi sa-i copiati fara sa platiti drepturi de autor? Sau asta intra in compensare cu banii platiti cetatenilor romani plimbati inapoi acasa pe gratis, din cauza de sursa principala de poluare in Paris? :mrgreen:

paris trafic

(wikimedia commons)

Zi si tu ceva