Apa alcalină ionizată – beneficii şi aplicaţii terapeutice

Probabil ai auzit despre apa alcalină și despre beneficiile incredibile pentru sănătate care sunt asociate acesteia. Unii spun că poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire, la reglarea nivelului de pH al corpului și la prevenirea bolilor precum cancerul. Dar ce este mai exact apa alcalină?

„Alcalinul” din apa alcalină se referă la nivelul pH-ului său. Acesta este un număr care măsoară cât de acidă sau de alcalină este o substanță, pe o scară de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid și ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

Apa de la robinet are un pH de aproximativ 7, iar apa alcalină este mai aproape de 8 sau 9. Bolile sunt cele mai frecvente cauze ale modificărilor nivelului pH-ului din sânge. Diabetul poate face sângele mai acid, în timp ce problemele renale îl pot face mai alcalin. Anumite alimente, inclusiv produsele lactate, pot face, de asemenea, sângele mai acid.

Apa alcalină trebuie să aibă, de asemenea, potențial de reducere a oxidării. Acesta reprezintă capacitatea apei de a acționa ca și antioxidant. Cu cât valoarea sa este mai negativă, cu atât este mai antioxidantă.

Ce gust are?

Apa alcalină poate avea un gust mai amărui, diferit de apa de la robinet. Acest lucru poate schimba, de asemenea, gustul oricărei băuturi la care adăugați apă alcalină, cum ar fi cafeaua sau ceaiul.

Adepții apei alcaline susțin că hidrogenul suplimentar conținut de aceasta oferă o hidratare mai bună decât apa obișnuită, mai ales după un efort fizic intens. În schimb, apa potabilă obișnuită cu un pH sub 7 creează prea mult acid în sânge și în celule. Numeroși specialiști dau vina pe pH-ul scăzut al apei pentru tot felul de probleme de sănătate, de la osteoporoză până la cancer.

Recomandarile medicilor despre beneficiile apei alcaline

Apa alcalină a fost lăudată de celebrități precum Beyoncé și Miranda Kerr. Este considerată a avea o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv pierdere în greutate, piele sănătoasă și chiar combaterea cancerului.

Apei alcaline îi sunt atribuite, pe lângă reducerea acidității în fluxul sanguin, și următoarele beneficii pentru sănătate:

  • Îmbunătățirea metabolismului
  • Sporirea nivelului de energie
  • Încetinirea procesului de îmbătrânire
  • Îmbunătățirea digestiei

Este sigur să consumi apă alcalină?

Deși apa potabilă alcalină este considerată sigură, poate produce efecte secundare negative. Unele exemple de reacții adverse includ scăderea acidității naturale a stomacului, care ajută la uciderea bacteriilor și la expulzarea altor agenți patogeni nedoriti în fluxul sanguin.

De unde provine apa alcalină?

Apa alcalină naturală poate apărea atunci când apa colectează minerale din zone precum izvoarele, când trece peste rocile din mediu. Este mai frecvent ca firmele să fabrice apă alcalină și să o vândă la magazinele alimentare sau prin intermediul comercianților online. 

De asemenea, vă puteți prepara propria apă alcalină cu ingrediente simple, cum ar fi sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu.

Dieta alcalină susține că prin evitarea alimentelor acide, precum carnea, lactatele, ouăle, zahărurile și alimentele procesate și prin consumul de alimente care permit organismului să devină mai alcalin, inclusiv fructe, legume și alimente din soia, poți slăbi și îți poți îmbunătăți sănătatea.

Dovezi științifice ale beneficiilor apei alcaline

Un studiu din 2012 a confirmat că apa alcalină cu un pH de 8,8 ajută la dezactivarea pepsinei, principala enzimă care provoacă refluxul gastroesofagian.

Un alt studiu a demonstrat că apă alcalină ionizată poate avea beneficii pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată, diabet și colesterol ridicat.

Un studiu mai recent, care a inclus 100 de persoane, a descoperit o diferență semnificativă în vâscozitatea sângelui după consumul de apă cu pH ridicat.

Vâscozitatea reprezintă măsurarea eficienței fluxului de sânge.

Aquarion Calivita este un filtru de apa ultraperformant, cu ecran digital care prepara o apa cu proprietati remarcabile pentru sanatatea noastra.

  • oxigeneaza si alcalinizeaza corpul
  • detoxifica organismul  de toxine si otravuri
  • reduce radicalii liberi, potentiali cancerigeni
  • reface echilibrul electrolitic al corpului

 

Zi si tu ceva