Rhodiolin Calivita – Reduceți stresul si oboseala, creșteți nivelul de energie

Rhodiola rosea este o plantă medicinală legendară, a cărei rădăcină este folosită de mii de ani pentru a trata stresul și a stimula energia. Atunci când sunt consumate, rădăcinile Rhodiolei ajută corpul să se adapteze la ce are nevoie mai mult și atenuează efectele diferitor tipuri de stres.

Planta mai este cunoscută și ca rădăcină de aur, rădăcină arctică sau coroana regelui. Chinezii o numesc „hongjingtian” (hong = roșu, jing tian = vedere asupra cerului), referindu-se la habitatul de munte preferat de plantă și la buchetele de flori minuscule care privesc spre cer.

Medicina tradițională chineză are o teorie cu cinci elemente care afirmă că gustul unei plante medicinale determină modul în care acționează în organism. Conform teoriei, ingredientele dulci, precum rădăcinile de rhodiola tind să aibă un efect energizant și restaurator asupra organismului.

Rhodiola rosea, până de curând, o plantă foarte puțin cunoscută în vest, apare brusc peste tot, în suplimente, pulberi și chiar creme pentru piele. Aceasta ajută la reducerea afectării funcțiilor creierului, stimulează activitatea serotoninei, și susține o funcționare emoțională și cognitivă sănătoasă.

Beneficiile pentru sănătate ale Rhodiola rosea

Reduce stresul

Una dintre principalele funcții ale plantei este aceea de reglare a stresului. Studiile care au examinat aplicațiile terapeutice ale Rhodiola rosea au demonstrat reducerea simptomelor de stres ale participanților, după doar trei zile de tratament, precum și îmbunătățiri continue după mai multe săptămâni.

Îndepărtează oboseala

O altă abilitate incredibilă a Rhodiolei rosea este cea de tratare a oboselii. Un studiu suedez a arătat că Rhodiola rosea a redus oboseala psihică și a avut un impact pozitiv asupra performanțelor mentale în rândul participanților la studiu.

Combate depresia

Rhodiola rosea este miraculoasă atunci când vine vorba de sprijinirea persoanelor care se luptă cu depresia. Cercetările arată că administrarea extractului de Rhodiola rosea îmbunătățește simptomele depresiei după șase săptămâni de tratament la persoanele cu depresie ușoară sau moderată.

Într-un studiu mai recent, deși Rhodiola rosea a fost mai puțin eficientă decât antidepresivele puternice, a fost mult mai bine tolerată de organism, ceea ce înseamnă un risc mult mai mic de reacții adverse.

Susține funcțiile creierului

Atunci când sunt asociate cu o alimentație sănătoasă, cu un somn bun și cu exerciții fizice regulate, suplimentele cu Rhodiola pot ajuta creierul dvs. să devină mai rezistent. Studiile asupra animalelor sugerează că există o legătură puternică între consumul plantei și o mai bună capacitate de învățare și de memorare.

Rezistență îmbunătățită

Rhodiola vă poate ajuta corpul să fie în echilibru, indiferent că vorbim despre susținerea sistemului nervos sau despre creșterea nivelului de energie. Studiu au demonstrat că persoanele tinere și sănătoase, care consumă Rhodiola rosea zilnic timp de patru săptămâni, prezintă o rezistență crescută în timpul exercițiilor fizice.

Cum se poate administra Rhodiola Rosea

Doza recomandată pentru adulți, în cazul capsulelor, variază între 200 și 600 mg pe zi. Dacă doriți să combateți stresul, oboseala sau depresia, încercați 400–600 mg într-o singură doză pe zi.

Dacă doriți să creșteți rezistența, încercați să luați 200 mg cu o oră înainte de antrenament.

Rhodiola rosea este consumată de obicei sub formă de capsule, dar este disponibilă și ca pulbere, sau ceai.

Rodiolin Calivita  (cu extract natural de Rhodiola Rosea) este un supliment natural extrem de eficient in combaterea stresului, oboselii si prevenirea depresiilor.

Rhodiolin Calivita se recomanda persoanelor:

  • Care nu reusesc sa se concentreze, sa memoreze, sau sa faca fata solicitarilor de la scoala / serviciu / sau  problemelor familiale.
  • Care isi pierd increderea in fortele proprii.
  • Care doresc sa isi creasca energia organismului

Care nu doresc sa se mai consume fizic din cauza solicitarilor cotidiene.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.