permite

Sărăcie în Germania: un deputat nu își poate permite să stea la hotel

Dacă v-a fost vreodată teamă să scoateți capul prin Europa din cauză că sunteți români, iată că acum aveți un motiv să fiți mândri, motiv pe care vi-l dau chiar cei pe care i-ați votat.

Este vorba mai precis de un caz dramatic din Germania, unde un deputat din Bundestag va fi nevoit probabil sa se adreseze in curand serviciilor sociale, avand in vedere situatia inumana in care se afla, o situatie practic de conceput intr-o tara civilizata cum e Romania.

Henryk Wichmann, deputat din partea CDU, este nevoit sa isi petreaca noptile într-un cămin pentru tineri, deoarece salariul sau rusinos de parlamentar german nu ii permite sa se cazeze nici macar la un hotel de doua stele, care oricum este mai scump decat unul de 4 stele din Romania, care oricum nu are dotarile celui de doua stele din Germania.

Remuneratia bruta lunara pentru un membru al Parlamentului din Brandenburg este de 4.390,20 de euro, cu diurna separat de 586,30 de euro, sume la care râd si curcile din fermele afaceristilor deputati romani care mai trec uneori pe la Camera in ziua de leafa.

Cazarea la camin il costa pe Wichmann 31,50 EUR pe noapte, cu mic dejun inclus. Conditiile sunt mai mult decat modeste: pat supraetajat pe care si-l aranjeaza singur, duș si toaleta.

Asa ca daca vreodata vreun neamt o sa va spuna ca sunteti saraci, taiati-i-o scurt: taci bah din gura, ca voi n-aveti bani nici sa va tineti deputatii la hotel! 🙂

Zi si tu ceva