Mai foloseşte cineva Internet Explorer?

In caz ca mai aveti pe desktop sau in toolbar icon-ul de la Internet Explorer, desi nu stiu la ce va mai foloseste, aflati ca acum vreo cativa ani Microsoft incepuse sa se simta foarte jenat ca browserul său nu mai este bagat in seama de nimeni. Si probabil se temea ca acesta sa nu aiba cumva soarta Netscape Communicator, browserul omorat chiar de IE.

Si atunci a stat Billy si a cugetat mai ceva ca vitelul la poarta din numele sau. Si ce credeti ca i-a fătat lui mintea de miliardar? Cica hai sa avem si noi o imagine personalizata pentru IE, asa cum are Mozilla vulpea aia, ca sa ne identifice si pe noi internautii cand vor sa navigheze si poate incurca icon-urile si dau click pe altceva.

Zis si facut. Si astfel s-a nascut Inori Aizawa, un fel de personaj anime desprins din desenele animate manga japoneze, care lăsa de inteles ca Microsoft avea ambitia sa inceapa din Asia asaltul browserelor.

Lui Inori i s-a creat chiar si propria sa pagina de Facebook, stearsa intre timp 🙂 pe care se prezenta tuturor ca fiind logo-ul artistic al Internet Explorer. Profilul a atins 100.000 de like-uri in 2014, la putin timp dupa lansarea sa din 6 noiembrie 2013, iar inainte de inchidere avea vreo 174.000 de urmaritori si ultima postare din iulie 2016. Lansarea nu a fost aleasa intamplator, ci la 18 ani dupa „nasterea” sa, care era trecuta si pe FB: 16 august 1995.

Acuma, cine mai foloseste IE poate ne spune si noua daca majora Inori e buna sau nu 🙂 . Eu m-am lasat de Explorer de cand am vrut sa fac update la versiunea 10 si nu am putut in ruptul capului. Asta desi kit-ul venea direct impachetat cu tot felul de troubleshoot-uri de care Microsoft era oricum constient, abandonand in cele din urma IE in favoarea Edge.

Si mai sper sa nu le vina aceeasi idee si celor de Chrome. Nu de alta dar intre Firefox si Inori, eu prefer un browser, nu o mascota. :mrgreen:

Zi si tu ceva