reglementare bitcoin

De ce trebuie reglementat Bitcoin cât mai urgent

Azi am găsit în folderul Spam un email îngrozitor. Expeditorul mă înştiinţa că a preluat accesul asupra camerei mele de luat vederi şi a pornit-o fără ştirea mea exact în momentul în care mă uitam pe un site pentru adulţi.

Ca urmare, zicea individul in mesaj, a filmat tot ce faceam eu in timpul in care, ma-ntelegi, stateam cu ochii cat cepele pe filmuletul XXX online.

Avand in vedere toate acestea, nenea spammeru’ mă soma sa ii platesc o suma modica, de vreo cateva sute de euro acolo, ca altfel trimite la toate contactele mele filmuletul cu mine facand nazbatii in timp ce ma uit la pornache.

Dupa ce m-am distrat copios, am trecut la analiza morfologico-semantica si tehnico-sintactica a textului, din care a rezultat urmatorul comentariu literar, pe care il impartasesc cu voi.

Aşadar, ce a vrut să zică poetul?

  1. Ca el mi-a spart contul de mail si ca are acces total la datele mele, dintre care cea mai importanta ar fi lista de contacte. Iar ca sa-mi dovedeasca asta, mi-a trimis mail-ul exact din contul meu. Am verificat si, intr-adevar, la expeditor aparea exact adresa mea de mail. Doar ca asta se poate face usor, fara sa intri in contul de mail.
  2. Ca el a preluat controlul asupra camerei de la telefonul/tableta/laptopul meu (n-am inteles care dintre ele trebuie incadrate in metafora „gadgetul”) si m-a filmat. Daca mi-ai fi atasat si o copie a unui asemenea film, poate ca te-as fi crezut, domnule cameraman amator…
  3. Ca m-a filmat exact cand accesam un site icsicsics. Aici n-ai nimerit-o, nu accesez niciodata asemenea site-uri, si chiar daca sa presupunem ca m-ai fi filmat exact in momentul in care vreun virus mi-ar fi deschis o asemenea pagina, nu ai fi obtinut decat niste imagini cu faţa mea plictisita, in timp ce inchideam site-ul buclucas.
  4. Ca eu trebuie sa-i trimit lui ceva euroi in schimbul garantiei ca n-o sa trimita niciodata filmuletul pe care il are cu mine la toti cei din lista mea. Va sa zica mail-ul asta are valoare de contract? Adica daca iti trimit suma ceruta, iar tu n-o sa stergi definitiv filmuletul, pot sa ma adresez unei instante de judecata pentru ca tu nu ti-ai indeplinit partea ta de obligatii asumate?

Ok, pe langa toate astea, am mai evaluat textul si din punct de vedere gramatical si am ajuns la concluzia ca, desi tehnica a avansat foarte mult in ultimii ani, mesajul respectiv inca mai pastra un iz discret de Google Translate…

Bun, lasand la o parte faptul ca hackerul stupid nu s-a obosit sa munceasca si el o ţâră ca sa afle care dintre destinatarii spamului sunt de sex feminin, ca sa nu se faca de ras cu filmatul in timpul accesarii site-ului cu amor ghebos, adevarata problema pe care o ridica aceasta situatie este alta.

Nenea ăsta a putut să se apuce de şantaj virtual bazându-se pe Bitcoin.

Pentru ca uitai sa va spun un amanunt esential: sutele alea de euroi pe care mi le cerea trebuiau bagate intr-un crypto wallet a carui adresa mi-o oferea cu marinimie la sfarsitul mesajului.

Asadar, daca v-ati intrebat vreodata care este motivul pentru care cererea de Bitcoin si alte criptomonede asemanatoare este atat de mare incat pretul a ajuns la mii de dolari pe unitate, ei bine, raspunsul este unul singur: pentru ca detinatorul acestora ramane anonim!

Bitcoin este deci o cale facila pentru spalare de bani si finantare de operatiuni ilegale, aflata la indemana oricui se pricepe cat de cat la tehnologia blockchain.

Asa ca fac apel la BNR, la BCE, la Fed, la Banca Populara a Chinei, la Putin si la oricine altcineva ar mai putea fi interesat: nu lasati Bitcoin sa circule fara sa fie reglementat legal!

Altfel va puteti trezi oricand cu un mail prin care vi se solicita un miliard de dolari daca nu dati drumul la rachete…

2 comentarii la „De ce trebuie reglementat Bitcoin cât mai urgent

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.