În curând, Poşta Română va muri de bătrâneţe

În ultima vreme, din varii motive care nu ţin de persoana mea, am fost nevoită să intru în contact cu cei care au cariere de succes în instituţia aceea din secolul al XIX-lea numita Poşta Română.

Ma rog, mai corect ar fi sa spun „cele”, pentru că pe acolo fac cariera doar niste doamne care probabil s-au pensionat in secolul trecut si nu prea mai au ce face pe acasa.

Adica, pe bune, majoritatea au asa un sictir in ele la orice ora a programului cu publicul, incat iti vine sa sigilezi toate usile de la intrare in oficiul postal, astfel incat tu sa ramai pe veci afara, la mare distanta de cele dinauntru, iar ele sa vina la job numai pe usa din spate ca sa aiba unde pleca de acasa si sa poata sa ia si ele un salariu fara sa mai strice ziua nimanui.

Dar poti sa nu le vezi la faţă? Nu stiu cat de stupid mai poti sa fii in ziua de azi, cand ai la dispozitie internetul si o gramada de curieri privati, sa mai obligi pe cineva sa treaca pe la posta.

Si cu toate astea, uite ca mai exista si asemenea stupizi: ati ghicit, e vorba de institutiile statului roman, care folosesc numai serviciile Postei Romane pentru a coresponda cu cei care le platesc lor salariile… Probabil doar ca sa-i mai amane putin falimentul iminent.

Pana sa dea faliment insa, eu cred ca Posta Romana va muri de batranete. Si credeti-ma, nu mai e mult pana acolo.

Pe ce ma bazez cand spun asta? Ei bine, pe faptul ca nimeni nu isi mai doreste sa lucreze intr-un oficiu postal nici daca ar fi platit cu mii de euro. Ceea ce oricum nu e cazul.

Cred ca posta e singura institutie de stat in care nu vrea sa se angajeze nimeni, nici macar pilele celor care lucreaza deja acolo. Iar asta e o mare problema intr-o tara in care se platesc spagi grele pentru un post la stat.

Si in conditiile astea, conducerea postalionului ce face? Dă anunturi de angajare pe site-ul lor oficial, pe care oricum nu intra niciodata nimeni.

Sa presupunem insa prin absurd că tu esti o fetişcană sexy de vreo douăzecişiceva de ani si că visul tau de-o viata este sa lucrezi la un oficiu postal (atentie, nu am scris „sa lucrezi la posta”, pentru ca nu vreau comentatori vulgari, pe care oricum ii blochez pe loc).

Intri tu asadar in sectiunea „Cariere” de pe site-ul lor si gasesti un anunt de angajare oficiant urban, adica o foaie A4 pusa pe un scanner care trebuia casat acum vreo 2 generatii.

Ma rog, o citesti si afli că pentru a te inscrie la concurs trebuie sa depui un dosar cu sina doldora de acte, care incepe cu o cerere adresata „Directorului Sucursalei”.

In cazul in care domnul Directorul Sucursalei iti aproba cererea, te poti apuca de invatat toata bibliografia pusa la dispozitie cu marinimie in acelasi anunt, care include instructiuni interne, reguli de conduita, drepturi si obligatii, ordonante de guvern, plus serviciile si prezentarea de pe site-ul Postei Romane. Dupa care dai o proba de operare PC si un interviu si voila! esti oficianta la posta.

In conditiile in care sectorul privat da cu tunul si nu gaseste oameni pe care sa-i angajeze instant, tu soliciti sa ti se depuna cerere si sa ti se invete instructiunile interne!

Asa că daca mai aveti drum pe la Posta, uitati-va cu atentie la mamaile care lucreaza acolo si luati-va ramas bun de la ele. Pentru ca nu peste mult timp, cand sistemul informatic al statului român vă va obliga sa treceti din nou prin acelasi oficiu postal, e posibil sa gasiti un lacat pe usa si o cruce alaturi.

Iar despre cat de importanta este Posta Romana pentru tara noastra am mai scris aici.

Zi si tu ceva