candidati la presedentie

Dar tu ce mai astepţi, de ce nu candidezi la preşedinţie?

La fiecare 5 ani văd cum ies din anonimat tot felul de inşi şi inse, care mai de care mai dubioşi în fapte şi în gândire.

Si atunci mi-am dat seama ca toata tevatura asta cu alegerea presedintelui nu e altceva decat refularea frustrarilor unora care nu isi pot inchpui ca istoria va trece peste contemporaneitatea lor fara a le retine numele in niciun fel.

Desigur, sunt multe metode ca sa nu treci anonim prin lume, insa majoritatea presupun sa faci ceva extraordinar, nu neaparat in sensul bun al cuvantului.

Asadar, daca nu esti in stare sa inventezi perpetuum mobile, sa descoperi un tratament impotriva cancerului, sa scrii o carte cu care sa innebunesti liceenii la bac, sa pornesti un razboi sau sa devii criminal in serie, atunci obisnuieste-te cu ideea ca nimeni n-o sa afle ca ai existat vreodata.

Sau candideaza la Presedintia Romaniei.

Nici asta nu e simplu, ca iti trebuie ceva bani si niste oameni pe care sa-i prostesti ca sa alerge prin soare si vant ca sa-ti stranga tie jdemii de semnaturi.

Sigur, n-o sa ajungi niciodata presedinte, dar tot efortul asta merita, pentru ca, spre deosebire de orice alt domeniu, istoria retine undeva prin borcanele ei cu formol numele tuturor luzarilor de la orice scrutin uninominal.

Iar cum alegerile parlamentare se fac la noi pe liste, nu merita sa candidezi acolo, ca nimeni nu stie nici macar cum ii cheama pe senatorii si deputati din judetul lui care sunt in Parlament in legislatura curenta.

Asa ca pune tu mana si fa un credit la banca de vreo cateva milioane de euro, daca nu ii ai, sau promite-le catorva borfasi ca daca ajungi presedinte o sa-i gratiezi pentru banii furati daca iti dau din ei si tie ca sa iti faci campanie, si ia la pas toata tarisoara in campanie electorala.

Iar la anuntarea exit poll-urilor, cand tu vei avea mai putine voturi decat semnaturi depuse pentru candidatura, poti sa desfaci sampania si sa sarbatoresti: numele tau va ramane pe veci inscris in lista participantilor la alegerile din 2019, si nu va fi niciodata subiect de bancuri, blesteme, injuraturi, batjocuri ca numele celui care a ajuns presedinte.

Si ca sa fii sigur ca nu ratezi eternitatea, poti sa-ti faci chiar tu pagina de wikipedia dedicata tie.

Important e sa participi.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.