Tu ai avut noroc în viaţă?

Toata lumea îşi pune realizările exclusiv pe seama calităţilor personale, dar când vine vorba de eşecuri, probabil că „n-am avut noroc”…

Dar partea cea mai tare este ca, desi toata lumea crede ca stie ce inseamna cuvantul „noroc”, in realitate doar extrem de putini dintre noi pot oferi o definitie in care sa nu fie inclus si verbul „a nu avea”.

Deci ce este norocul?

Pai depinde cand il intrebi pe om. Daca il prinzi dupa o mare realizare a vietii, iti va spune ca totul este din munca si sudoarea lui, multe nopti nedormite, puterea de a nu renunta si de a o lua de la capat bla bla bla, ma rog, tipul acela de speech pe care il gasesti la fiecare guru motivational.

Sunt sigura ca pana si castigatorul marelui premiu de la loto iti va spune ca totul se datoreaza flerului, ambitiei, inspiratiei, si capacitatii lui de a urmari cu perseverenta numerele care ieseau saptamana de saptamana pana cand a reusit doar el sa calculeze probabilitatea cu care acele numere puteau sa ii aduca jackpot-ul.

Nimic despre noroc asadar in cazul in care esti fericit.

Daca insa il gasesti pe individ intr-o pasa proasta, cand nu i-a reusit nimic din tot ce si-a propus, este evident ca n-a avut noroc.

Daca a fost concediat, nu e pentru ca nu facea nimic la locul de munca.

Daca nu mai are bani a doua zi dupa salariu, nu e pentru ca i-a jucat pe toti la pacanele, iar acum se imprumuta ca sa aiba ce sa bea si sa fumeze.

Daca n-a luat examenul, e pentru ca n-a picat pe subiect.

Oricum o dai, nu e niciodata vina lui.

Pentru ca norocul exista numai atunci cand nu-l ai.

Asa sa stiti.

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.