masina de vanzare second hand

Vrei să-ţi vinzi maşina? Mai aşteaptă 3 ani şi o s-o dai la preţ dublu!

Parlamentul European urmează să adopte o lege care va avea unele efecte nebănuite asupra pieţei auto.

Mai exact, e vorba de un proiect de lege deja aprobat de catre Comisia Europeana, care prevede un pachet de masuri pentru cresterea sigurantei rutiere din Uniune.

Pe noi românii, care suntem campionii absoluti ai UE in ceea ce priveste numarul de accidente mortale de pe drumurile publice, acest pachet nu poate decat sa ne bucure, insa bucuria va fi dubla si sa vedeti de ce.

Legea respectiva prevede ca toate masinile fabricate in Uniunea Europeana incepand cu 2024 si toate noile modele care vor primi aprobare sa fie produse incepand cu 2022, sa aiba incorporate in dotarile standard cateva elemente noi pentru prevenirea accidentelor.

Printre aceste elemente se numara inregistratorii de date, frânarea autonomă de urgență, asistența la menținerea benzii de rulare, detectarea oboselii șoferului, camerele sau senzorii pentru marsarier si, atentie! asistenta inteligenta a vitezei (AIV).

Poate numele nu este destul de clar, insa AIV va fi in sine un limitator de viteza, in sensul ca nu ii va permite soferului sa depaseasca sub nicio forma limita de viteza legala pe portiunea de drum pe care ruleaza masina in acel moment.

Nu-i asa ca-i tare? Va inchipuiti cum cocalarul român o sa mearga cu 130 la ora pe autostrada? Da’ cu 50 in oras?

Deocamdata AIV a dat nastere unor dezbateri aprinse legate de faptul ca masinile care il au deja in dotare nu par sa faca mai putine accidente decat celelalte si asta pentru că soferii tind sa mearga mereu cu viteza maxima permisa in toate situatiile.

Bine, limitatorul va putea fi dezactivat, dar masina va porni mereu cu el activat si este posibil ca, in timp, el sa devina obligatoriu.

Ceea ce este sigur in acest moment este ca legea respectiva va fi supusa la vot in septembrie anul acesta, iar analistii sunt unanim de acord că Parlamentul European o va adopta in forma avizata de Comisie.

In aceste conditii, va dati seama ca din 2022 cele mai cautate masini vor fi cele FARA asistenta inteligenta a vitezei?

Asa ca, române, daca vrei sa faci o afacere buna, tine-ti in curte masina cumparata pana la 31 decembrie 2021, pentru că de a doua zi s-ar putea sa o vinzi dublu!

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.