brand tara romania

Poşta Română, brandul nostru de ţară

Că tot se plânge toată lumea că România nu are un brand de ţară, vin eu cu propunerea asta. Credeţi că avem ceva care să ne reprezinte mai bine?

Si nu, ideea asta nu mi-a venit dupa ce am facut vreo escala printr-un oficiu al postei. Adevarul e ca, de fapt, incerc pe cat posibil sa evit orice contact cu tot ce are legatura cu aceasta institutie: serviciile sale, sediile sale si mai ales angajatii sai.

Ideea mi-a venit dupa ce am vazut in geam la ei o reclama la un nou serviciu lansat de Posta Romana: te abonezi online pe site-ul lor la orice ziar vrei tu si il primesti acasa imediat. Ma rog imediat, in acceptiunea postasilor inseamna ca primesti ziarul din luna urmatoare sau dupa doua luni, in functie de data la care ai achitat abonamentul.

Ei da, va vine sa credeti sau nu, asta ne ofera aceasta companie care toaca banii nostri. A facut cineva vreun studiu de piata, s-au gandit cine poate apela la un asemenea serviciu?

Pensionarii care se duc cu noaptea in cap sa isi cumpere ziarul de la chioscul din colt? Milenialii dependenti de smartphone care nu stiu cum arata un ziar tiparit? Angajatii middle management din corporatii care nu au timp nici sa fumeze o tigara?

Tin minte că acum cativa ani aceeasi Posta lansa cu surle si trambite un alt serviciu de mare succes: daca voiai sa trimiti un e-mail, tot ce aveai de facut era sa te duci la cel mai apropiat oficiu postal si sa-i dictezi unei angajate de acolo mesajul tau. Apoi ii spuneai adresa de mail si voila! scrisoarea ta electronica ajungea instantaneu trimisa de Posta Romana! Incredibil, nu-i asa? Oare cata lume o fi platit pentru asa ceva?

Dar un plan ca sa atragem in sistem niste tineri, sa inlocuim babele acre de la ghiseu cu niste fete amabile, sa golim rafturile de reviste antice si vederi prafuite si sa ne axam pe serviciile cu valoarea adaugata mare si care se cauta nu facem si noi?

Pai de ce sa facem toate astea, avem vreun patron, trebuie sa dam socoteala cuiva pentru pierderile financiare enorme, pentru clientii tratati cu flit, pentru corespondenta care ajunge dupa ani si ani?

Posta Romana suntem noi insine, poporul nostru, tara nostra eterna si fascinanta, râul, ramul, codrii de arama, istoria noastra multimilenara.

Daca vrem sa vedem cum arata viitorul nostru de aur, e de ajuns sa intram intr-un muzeu, pardon, intr-un oficiu postal.

Posta Romana este cel mai nimerit brand de tara, pentru ca ne caracterizeaza intrutotul.

Vrei sa-i explici unui strain Romania in cateva cuvinte? Pune-l sa trimita acasa o scrisoare de la posta!

brand tara romania

Un comentariu la „Poşta Română, brandul nostru de ţară

 1. Medieval Philately

  Cum poti sa zici asa ceva?
  Nici nu scrii corect! Posta romana este extraordinara…

  Sunt de acord ca angajati sunt recii si acrii… Dar cu toate astea, este un institut necesar!
  Sa nu mai zic de faptul ca este mai buna decat in multe alte tari din europa!
  O scrisoare ajunge la timpul ei, iar pretul este foarte mic.

  Si Romania este o tara absolut extraordinara!

  Un articol foarte Prost scris, si fara cap!

  Răspunde

Zi si tu ceva