Munca l-a creat pe om, dar nu îl face rege

Mă tot distrez cu ştirile astea care vin dinspre Casa Regală Britanică, de când a luat-o prinţişoru’ ăl mic pe mimoza aia americană.

Faza care ma distreaza cel mai mult e ca in urma cu nici o suta de ani, un unchi de bunic de-al lui Harry (fratele lu’ ta-su lu’ ma-sa mare, actuala regina) a trecut prin aceeasi criza sentimentala si a fost nevoit sa aleaga: Regatul sau femeia.

In caz ca erati prea mici prin 1936 si nu va mai aduceti aminte, aflati ca Eduard al VIII-lea a abdicat dupa o domnie de numai cateva luni, pentru a se casatori cu o fata din popor. 😆

La fel ca Meghan Markle, Wallis Simpson era o americanca divortata, care stia ce vrea de la viata. Numai ca regulile sociale de atunci erau mult mai stricte decat cele de azi, asa ca regele a renuntat la tron ca sa poata sa se insoare cu cine voia el.

Doar că unele reguli au rămas.

Reguli care spun ca pentru a face parte din Casa Regala, trebuie sa faci si anumite sacrificii.

Conform acestora, cei din familia regala nu au dreptul sa voteze si nu au voie sa… munceasca!

Asta cu munca imi place cel mai mult. Va sa zica este sub demnitatea ta de rege, print, duce si ce-oi mai fi tu pe acolo prin linia de succesiune la tron ca sa-ti procuri mijloacele materiale necesare traiului zilnic prin munca cinstita.

Iar noua, astora care n-am avut sansa sa ne nastem intr-o familia d-asta cu sange albastru, ni se predica in fiecare zi ca munca il innobileaza pe om.

Sincer va spun, eu de cand am aflat asta, am o alta dilema, mult mai mare: nu cumva e adevarat că banii aduc fericirea?

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.