Cum era viaţa offline

Noi, cei care cu mandrie ne (auto)denumim mileniali nu avem nici cea mai vaga idee despre cum e sa-ti traiesti viata fara sa ai un numar de telefon mobil sau macar un amarat de cont de e-mail acolo.

Spun lucrul acesta pentru ca, in caz ca nu ati observat, astazi pur si simplu nu poti exista daca nu ai asa ceva. Si asta din simplul motiv ca totul incepe cu numarul de telefon sau adresa de mail.

Vrei Facebook? Introdu „phone number or e-mail address”. Vrei ultima aplicatie de fitze din Magazin Play? Vrei Android? Vrei iOS? Vrei job, vrei… vrei…? E ceva ce nu vrei din toate astea?

Pana si la deschiderea unui cont de e-mail ti se cere… o adresa de e-mail, iar asta ma face sa ma intreb daca mai intai a fost oul sau gaina. 🙂

Si asta nu e tot. Cum statul nostru romanesc se gandeste sa iasa si el din Evul Mediu, chiar si pentru inrolarea in Spatiul Privat Virtual ti se cere sa ai mail! Ai fi crezut?

Poate ca nu. Si cu toate astea, pana acum vreo 20 de ani, oamenii putea duce linistiti o viata exclusiv offline. Pare incredibil, dar daca aveti ocazia, intrebati un „decretel”.

Acuma, si termenul asta de decretel ca si cel de milenial, este destul de vag, desi cam toata lumea stie ce defineste fiecare dintre ei.

Sa zicem deci ca tu, un tanar frumos si fericit nascut in ultimii ani ai mileniului trecut, ai curiozitatea sa-l intrebi pe unul nu la fel de frumos, si ceva mai nefericit, dar care se considera la fel de tanar ca tine, cum era viata pe Pamant inainte sa te nasti tu.

Si o sa afli ceva care s-ar putea sa te socheze: aproape nimeni nu avea internet si cu toate astea oamenii respirau, mancau, beau si faceau copii bine mersi fara ca acest lucru sa-i afecteze catusi de putin!

Dar tu, copil care te-ai nascut cu tableta in mana, ai putea sa stai o juma de zi fara internet?

2 comentarii la „Cum era viaţa offline

  1. giumbuslucu

    „aproape nimeni nu avea internet” – putin gresit. Chiar nimeni nu avea internet. Nimeni, nimeni. Asta pentru ca nu prea fusese inventat. A avea telefon fix era deja un privilegiu. 😀

    Răspunde
    1. Aniela Autor articol

      Asa cum am scris, m-am dus in urma „pana acum 20 de ani”, cand unii mai norocosi nu trebuia sa se duca la internet cafe ca sa navigheze. Doar ca atunci nu erai inca obligat sa ai o adresa de mail, asa ca puteai avea si o viata offline

      Răspunde

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.