Iar ne taie ăştia pensiile, maică?

Am si eu 4 bunici, cum are sau a avut toata lumea. Si, la fel ca toate nepoatele si toti nepotii de pe lumea asta, sunt obligata sa le ascult discursurile memorabile de fiecare data cand se apropie alegerile.

Dar, inainte de a va face cunostinta cu bunicii mei, poate ar fi mai bine sa va spun cate ceva despre nepoata lor. Ei bine, aflati despre mine ca sunt bine sanatoasa la cap, ceea ce va doresc si voua.

Am tinut neaparat sa impartasesc cu voi acest lucru, pentru a intelege de ce politica ma intereseaza putin spre deloc. Iar prin asta trebuie sa intelegeti ca singurele dati din viata mea cand fac politica sunt 15 minute pe zi, atunci cand ma duc la vot, din 4 in 5 ani si ori de cate ori e nevoie. Ca sunt locale, europene, prezidentiale, parlamentare sau referendumuri, nu cred sa-mi scapat vreun scrutin, asa cum v-am scris si aici.

Bine, bine, veti spune, dar de unde stii cu cine sau ce sa votezi, daca in rest iti vezi de viata ta si ignori politica? Pai aia e, ca nu prea pot s-o ignor oricat as vrea. Televiziunile, Facebook-ul, site-urile sunt toate pline de analisti profesionisti care iti baga degetul in ochi ori de cate ori deschizi vreun ecran. Totul e sa ai discernamant si sa judeci cu mintea ta, asa cum v-am indemnat si in legatura cu referendumul #farapenali.

Dar nu despre relatia mea cu politica romaneasca voiam sa va scriu eu aici, ci despre cea a bunicilor mei.

Care bunici, asa cum banuiati cu siguranta, au o singura dorinta electorala: cresterea pensiei. In rest, cine iese presedinte, senator, primar, europarlamentar, nu are nici cea mai mica importanta pentru ei. Important e sa le dea!

Exista ceva mai important pentru ei decat atat? Poate nu va vine sa credeti, dar da, exista! Mai important decat sa le dea este sa nu le ia! Da, da ati auzit bine: saracii de ei sunt traumatizati ca nu cumva sa li se taie pensia. Iar pentru asta sunt in stare sa voteze cu absolut oricine!

-Da’ de ce, mamaie, v-a taiat cineva pensia pana acuma?

-Nu, zice mamaia, da’ daca ne-o taie, cum voia Iohannis?

-Cand voia Iohannis sa va taie pensiile?

-Cum cand? Acum 4 ani, cand s-a ales! N-am primit noi atuncea la posta hartiile alea in care ne zicea ca vrea sa faca ca Basescu?

-Cine, el va zicea?

-Nu el, ăia care stiau ce vrea sa faca!

-Pai si vi le-a taiat?

-Nu, ca nu l-au lasat ăia…

Mda, cam astea sunt discutiile cu cei care voteaza mai constiincios decat mine. Eu poate sa mai fi sarit vreun scrutin, din cauze de sesiune sau plimbari, ei insa nu au ratat absolut niciunul. Si stiu intotdeauna cu cine sa voteze.

„Cel mai bun argument impotriva democratiei este o discutie de 5 minute cu un alegator obisnuit” – asta n-a spus-o Hitler, ci Sir Winston Churchill.

Mai conteaza pentru cineva ca Basescu nu a taiat niciodata pensiile?

votant psd

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.