Kendama, fidget spinner, pokemoni şi alte lucruri utile la portofelul omului

Stau si ma minunez cate nimicuri apar in fiecare zi, iar oamenii, in special cei de varste tinere, se inghesuie sa le cumpere pentru simplul fapt ca are si celalalt.

Sa luam de exemplu kendama. O jucarie utila, care te ajuta sa-ti dezvolti indemanarea, punandu-ti in legatura muschii cu simturile.

OK, si? Te-ai jucat o zi, doua, o saptamana, o luna? Ai ajuns chiar si la o luna? Sa zicem. Si acum, unde e kendama ta? Mai ai vreun chef de ea? Te mai intereseaza bila aia legata cu sfoara?

Dar fidget spinner-ul? Mai stii pe unde e? Sau pe unde sunt, ca ti-ai cumparat anul trecut vreo 3? Ti-a folosit la ceva vreunul dintre ei? Iar intrebarile astea nu le pun doar copiilor de ciclu primar, pentru ca am vazut si barbati in toata firea invartind cate o morisca de aia…

Dar hai sa mergem chiar mai departe in timp, pana acum… 2 ani, cand s-a relansat franchisa Pokemon, prin celebrul joc online Pokemon Go. Mai tineti minte ce isterie a fost atunci, cum se ajunsese la autostrazi blocate pe care se spunea ca urmeaza sa apara la nu stiu ce ora un Pokemon extrem de rar?

Ei? Ati mai vazut pe cineva sa mai alerge dupa balbiduci din ăia?

Evident ca nu. Dar banii din portofel s-au dus, cu mare folos. Pentru producatorii nimicurilor respective, evident. Pentru ca tie nu iti mai folosesc la nimic acum. Dar ti-au folosit vreodata la ceva? 🙂

Tamaguchi sau tamagotchi?

Iar acum, pe cand eram gata sa inchei aceasta postare, cineva cu mai multa experienta de viata decat mine (ca sa nu-i zic batran 🙂 ), imi spune ca in urma cu vreo 20 de ani a mai existat o fantezie de asta, pe nume tamaguchi.

Am cautat repede pe net si am gasit ca de fapt se numea tamagotchi si era un fel de animal de companie virtual de care trebuia sa ai grija exact ca in viata reala, pentru ca altfel putea chiar sa moara. Chiar ne-am tampit cu totzii, mey?

Zi si tu ceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.