Aniela şi iar Aniela

Multa lume ma intreaba de ce Aniela. Adica de unde domne numele asta asa de frumos, desi dupa aceea urmeaza aproape invariabil „de ce Aniela si nu Daniela”? 🙂

Iar pe mine normal ca ma pufneste rasul. Nu, pe bune acuma, daca ati fi in locul meu ce ati raspunde? Ca asa a vrut naşa? Că mama mi-a ales numele dintr-o carte cu povesti? Ca au dat de un conţopist prost la Starea Civila care a mancat un „D”?

Evident ca dintre cele de mai sus cel putin una dintre variante este adevarata, dar dincolo de toate astea, sincer, mie una imi place la nebunie Aniela.

Doar că nu asta e partea cea mai hilara in toata povestea asta cu numele meu, ci faptul că el nu isi are etimologia in Daniela…

Cum asa? Pai uite asa: din ceea ce m-am mai documentat eu inca de cand eram mai micuta, am aflat ca Aniela cica provine de grecescul „angelos”, care inseamna, ati ghicit, „inger”, de unde deduc logic ca ma inrudesc pe cale nominala 😛 nu cu Daniela, ci cu Angela! Ar fi crezut cineva asta?

Asa ca, dragii mei si dragele mele, acum sunteti cu totii si cu toate lamuriti ca aveti in fata ochilor vostri opera blogareasca a unui inger pe nume Aniela.

2 comentarii la „Aniela şi iar Aniela

  1. Anonim

    Mă cheamă Aniela și am înțeles că e nume polonez.mama pe nume minusia tot nume polac .nu știu deși mie toată lumea îmi spune any.

    Răspunde

Zi si tu ceva